Op vrijdag 24 mei 2019 is groep 5-6 te gast geweest ter gelegenheid van de bijeenkomst ter viering van de nieuwe stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in het Beauforthuis te Austerlitz met als onderwerp ‘Ontdek de natuurschatten’ ! Alle kinderen zijn onder leiding van boswachter Jelle door het bos getrokken. Er is de kinderen heel veel geleerd over de natuur. Gelukkig bleken ze zelf ook over de nodige kennis te beschikken. De slaapplaats van een ree “leger”, de jaarringen van een boom, het nieuwsgierige roodborstje en vele andere zaken.

Een fantastisch leerzame ochtend waarbij we zelf tot rust kwamen zittend tegen een boom. Verder hebben de kinderen gedaan om 5 verschillende insecten te vangen. We kunnen gerust zeggen dat dat niet mee valt!