Op vrijdag 11 oktober hebben we de Kinderboekenweek met een jaarlijks ritueel afgesloten. Alle kinderen hebben eerder ontzettend hun best gedaan om een verhaal te schrijven en een tekening te maken met als thema “Reis Mee”. Daarnaast werd in alle klassen door veel kinderen voorgelezen.

Alle klassen-winnaars hebben afgelopen vrijdag tijdens de jaarlijkse voorleeswedstrijd gestreden om de titel ‘Voorleeskampioen 2019’. Zij hebben gelezen voor de hele school en natuurlijk voor een échte jury. Dit jaar nam, naast ons trouwe jurylid Nienke en de winnaar van vorig jaar (Senna), een wel heel bijzonder jurylid plaats, namelijk: juf Juke. De voorlezers hebben het fantastisch gedaan. Hieronder een overzicht van de winnaars:

• 1e plaats: Stijn Damen – groep 4
  • 2e plaats: Ilse van Dijk – groep 8
  • 3e plaats: Suzie Hagendoorn – Groep 6
  • Eervolle vermelding: Noeá Smeets (gr. 3), Jill Heinemans (gr. 5) en Nieké Heinemans (gr. 7)

Daarnaast is op deze laatste dag van de Kinderboekenweek het Gouden Penseel en de Gouden Griffel uitgereikt aan degene die de mooiste tekening heeft gemaakt en het beste verhaal heeft geschreven rondom het thema “Reis Mee!”. Wat een prachtige tekeningen en verhalen zijn er gemaakt! Madeleine Muchall (gr. 4) is de winnares van het Gouden Penseel en Jack Berends (gr. 7) heeft de Gouden Griffel gewonnen. Deze tekening en dit verhaal zullen een jaar lang in onze hal te bewonderen zijn.

Al met al was het weer een leerzame Kinderboekenweek vol leesplezier!