Afgelopen vrijdag werden we door de bus opgehaald. We gingen samen met groep 7/8 naar een museum in Utrecht. Dit museum heet het Catharijneconvent en gaat over Feest.

In het museum kwamen Femke en Aart ons ophalen. We moesten naar de 2e verdieping. Daar vertelden ze over het boek ‘Kobe, maakt een museum’. De juf had dit eerder voorgelezen. Als je een museum wil maken moet je allerlei stappen maken, zoals: spullen verzamelen en netjes neerleggen/sorteren. Toen bespraken we de regels van het museum nog eventjes.

De rondleiding begon bij een groot schilderij. We moesten allerlei dieren zoeken op dit schilderij. Het was een schilderij over Carnaval. Dat konden we zien aan de feestende mensen. Er werd veel gegeten en gedronken. De mensen waren toen nog niet verkleed.

Na het bekijken van dit schilderij gingen we in twee groepen alle schilderijen bekijken en moesten we hier andere dieren op zoeken. Eén groepje ging met Femke mee en het andere groepje ging met Aart mee. We hebben veel verschillende dieren gevonden, zoals: een vis, een duif, een os, een paard, een haan, een ezel en een lammetje. Femke en Aart vertelden ons ook iets over de schilderijen met daarop feesten afgebeeld.

Toen moesten we alle dieren in een kist van riet doen. Hier zaten nog veel meer spulletjes in. Er zaten ook feestspullen, kunstspullen en bloemen in. We hebben de spullen gesorteerd op ‘feest’, ‘kunst’, ‘bloemen’ en ‘dieren’.

Daarna mochten we in kleine groepjes een eigen museum maken. We kregen een mooi kleedje, doosjes en kaartjes. We moesten er ook over nadenken of het geld zou gaan kosten om het museum te bezoeken.

Tot slot zijn we bij elkaars museum gaan kijken en alle kinderen presenteerden hun eigen museum.

Het was een leuke dag!