Groep7/8 is vrijdag 13 april naar een boekbespreking van Langbroek in de 2de Wereldoorlog geweest.

Er werd eerst een toespraak gehouden in het Hervormd Centrum en daarna werden er 3 bloemstukken gelegd. Door ons ook, Ashlee en Jorge waren de gelukkigen. De mevrouw die het boek heeft geschreven, Loek Caspers, vertelde over haar belevingen in de Tweede Wereldoorlog. Ik vond het erg interessant, want ze vertelde over het verstoppen van bommen in een kast op de basisschool. Dat vond ik wel gek om te horen. Gelukkig kregen de kinderen vrij toen de bommen er lagen en werd er gezegd dat er een ziekte heerste op school. Zodat niemand door had dat de kinderen om de andere reden, namelijk de bommen, niet naar school konden.

Zij herhaalde drie keer: “Help altijd een mens in nood”. Speel met vluchtelingenkinderen en zorg dat zij zich thuis voelen.

Ashlee vond het een leuke beleving, Jorge vond het een eer dat het mocht.

Alle kinderen van groep 7-8 kregen een boekje mee naar huis.

Door Nienke (groep 7)