Woensdag 19 september hebben we een aangekondigde brandoefening gehouden met de hele school. Hieruit zijn weer een hoop positieve punten naar voren gekomen maar ook een paar puntjes die aandacht nodig hebben.

Positief is dat alle kinderen en leerkrachten binnen twee minuten na het afgaan van het alarm de school uit waren. Dit op een zeer rustige en gecontroleerde manier. Dit is ook echt nodig om in geval van een echte calamiteit veilig het gebouw te verlaten. Verder waren ramen en deuren netjes afgesloten en was ook echt iedereen uit het gebouw.

Minder positief is dat (zie afbeelding) 2 groepen de plek van de brandhaard niet zagen of negeerden en gewoon langs/door de fictieve brand naar buiten liepen. Zo gericht op het ontruimen dat het blad (A3 formaat) niet opviel. Dit is voor de volgende keer iets om op te letten. Alhoewel…… een echte brandhaard zal meer opvallen;-)