GROEP 7-8
 School

Je bent hier: home | groepen | groep 7-8 | downloads

Hoe leer je voor een toets?
In het document hieronder vind je een aantal tips hoe je kunt leren voor een toets. Veel succes ermee!

Hoe leer ik voor een toets – Tips and Tricks

Aardrijkskunde

Leerbladen schooljaar 2019-2020
Hoofdstuk 1 “Zoom in op Afrika” Thema 8.1
Hoofdstuk 2 “Amerika land of hopes and dreams” Thema 8.2
Hoofdstuk 3 “Soaps en samba in Zuid-Amerika” Thema 8.3
Hoofdstuk 4 “Kleurrijk Azië” Thema 8.4

Leerbladen schooljaar 2018-2019

Hoofdstuk 1:  Leerblad Thema 1 – groep 7
Hoofdstuk 2: Leerblad Thema 2 – groep 7
Hoofdstuk 3: Leerblad -Samen sterk
Hoofdstuk 4: Leerblad Thema 4

Boekbespreking en nieuwskring
Spelling Groep 7-8
Klik op de link hieronder om de categorieën te oefenen

Categorieën die aan bod komen per blok:

Blok 1: Herhaling van voorgaande leerjaren

Blok 2: Luchtwoord (uitbreiding), langermaakwoord (uitbreiding) en verdere herhaling van eerder geleerde categorieën.

Blok 3: Militairwoord, leenwoorden, verleden tijd van klankvast werkwoord met t, komma uitbreiding en verdere herhaling van eerder geleerde categorieën.

Blok 4: Tremawoord (uitbreiding), verleden tijd van klankvast werkwoord met d, verleden tijd met klankvast werkwoord met be-ge-ver-, lijdend voorwerp en verdere herhaling van eerder geleerde categorieën.

Blok 5: Koppelteken, voltooide tijd van klankvast werkwoord met z, voltooide tijd van klankvast werkwoord met v, werkwoordelijk gezegde.

Blok 6: Trottoirwoord, tussen -e, voltooide tijd van klankvast werkwoord met x, persoonlijk voornaamwoord.

Blok 7: Trema meervoud, lastige werkwoorden (vindt je moeder), gebiedende wijs, bezittelijk voornaamwoord.

Blok 8: Latijns voorvoegsel, lastiger werkwoorden (voltooit deelwoord zonder be-ge-ver-)