GROEP 1-2

School

Je bent hier: home | groepen | groep 1-2

Welkom bij groep 1-2

Op dit moment (september 2019) hebben we 20 kinderen in groep 1/2. Gedurende het hele jaar stromen er kinderen in in groep 1 en soms komt er ook een nieuw kind bij in groep 2. Er zitten 12 kinderen in groep 1 en 8 kinderen in groep 2. De juffen in deze klas zijn juf Jacqueline (maandag, dinsdag en woensdag) en juf Lida (donderdag en vrijdagochtend).

We werken in groep 1/2 met de thema’s van de methode ‘onderbouwd’. Samen met Arie de Kanarie, Hak en Pak en nog meer bewoners van de reken- en taalflat geven wij vorm aan de verschillende taal- en rekenspelletjes. Gedurende het thema spelen we in op de behoeftes van de kinderen. De thema’s van dit schooljaar zijn o.a.:

Boeken, herfst, sinterklaas, Kerst, winter, beroepen, lente, familie, lichaam, dieren, zomer.

Bij elk thema hoort een verhaal, verschillende taalspelletjes, rekenspelletjes en knutselopdrachten. Samen met de kinderen geven we elk thema vorm. Ze mogen materialen meenemen voor de themahoek of voor de lettertafel. Op deze manier zijn de kinderen betrokken bij het thema.

We zetten regelmatig verhaaltjes en foto’s op de site te plaatsen. Zo kunt u allemaal zien waar we aan werken.We maken er een gezellig jaar van!

Groetjes,

Juf Jacqueline en Juf Lida

Wat doen wij?

Thema Zomer

Het laatste thema van dit schooljaar is Zomer. Het staat in het teken van de zon, zwemmen, vakantie en nog veel meer. De kinderen leren woorden die bij het thema horen: zwembad, badpak, strand, zand, schep etc. Met bolletjes ijs leren ze splitsen. Als je 10 bolletjes ijs hebt kun je ze verdelen in 4 en 6, maar ook 3 en 7. We zijn ook druk geweest met voorwerpen sorteren, alle rode dingen bij elkaar of alle grote vormen bij elkaar. De knutselopdracht was maak een mooi strandlaken met verschillende verfrollers en verf vervolgens met een penseel jezelf. De kinderen hebben ook nog een mooie vlinder gemaakt. Dit is een mooie afsluiting van dit schooljaar.

Thema: het lichaam

Na een lange tijd van thuiswerken, videobellen en mailen, zijn we weer gezellig op school. We zijn op dit moment bezig met het thema Lichaam. Het thema spreekt de kinderen heel erg aan. We hebben naar onze lichaamsdelen gekeken, waar zit je arm, been, buik enz. Het oog is ook heel interessant, je ziet een zwart rondje en een mooie kleur erom heen. De kinderen hebben ontdekt dat niet iedereen dezelfde kleur ogen heeft, maar de meeste kinderen bruine ogen hebben in de klas. Het was een ook leuk om te zien dat het zwarte rondje kleiner en groter wordt als je je hand er even voor gehouden hebt. We zijn ook bezig met onze prachtige schoenenwinkel. De kinderen hebben hun voeten gemeten en weten nu allemaal welke schoenmaat iedereen heeft. In de winkel kun je schoenen uitzoeken en passen, te groot of te klein of misschien wel precies goed. Ook is er een kassa waar ze kunnen betalen. Ze zijn er druk mee. Tijdens het vouwen hebben we een mannetje gemaakt van vouwblaadjes. Voor groep 1 moesten de kinderen het rechte kruis vouwen en groep 2 wel 16 vierkantjes. Daarna aan de slag met de schaar en lijm. Het zijn prachtige kunstwerken geworden.

Thema beroepen

Afgelopen weken hebben we gewerkt over beroepen. Het thema leefde echt in de klas. De kinderen kwamen steeds meer te weten over de verschillende beroepen die er zijn. We hebben het uitgebreid gehad over de politie en tandarts. De kinderen hebben met vouwblaadjes een kok, politieman of een juf gevouwen. Ze hebben ook van repen papier handboeien gemaakt. Met de blokken en kapla hebben ze een muur gemetseld. Goed kijken hoe je de blokken neerlegt, zodat er een stevige muur ontstaat. Verschillende ouders zijn langs geweest om over hun beroep te vertellen. De kinderen vonden het heel interessant en wilden van alles weten. Als afsluiting hebben ze allemaal een tekening gemaakt van zichzelf, wat ze later willen worden.