GROEP 1-2

School

Je bent hier: home | groepen | groep 1-2

Welkom bij groep 1-2

Op dit moment (augustus 2017) hebben we 17 leerlingen in groep 1/2. Gedurende het hele jaar stromen er kinderen in in groep 1 en soms komt er ook een nieuw kind bij in groep 2. Er zitten 5 kinderen in groep 1 en 12 kinderen in groep 2 en er zijn 7 meisjes en 10 jongens. De juffen in deze klas zijn juf Jacqueline (maandag, dinsdag en woensdag) en juf Lida (donderdag en vrijdagochtend).

We werken in groep 1/2 met thema’s. Deze thema’s plannen we in voor een heel jaar. Het kan voorkomen dat er door een bepaalde gebeurtenis een thema aangepast wordt. We vinden het belangrijk dat we kunnen inspelen op de behoeften van de
 kinderen.   Hieronder volgt het jaaroverzicht.

Week 34: Een nieuw schooljaar
Week 35-36-37:  Dieren
Week 38-39-40-41: Boeken – Kinderboekenweek

Week 42: Vakantie
Week 43-44-45: Vriendjes
Week 46-47-48-49: Winter – Feest in december (Sinterklaas)
Week 50-51: Kerst

Week 52-1: Vakantie
Week 2-3-4-5: Winter – Kikker in de kou
Week 6-7-8: Project met de hele school

Week 9: Vakantie
Week 10-11-12: Beroepen
Week 13-14-15-16: Lente/Pasen

Week 17-18: Vakantie
Week 19-20-21: Vertel het maar
Week 22-23-24: Kunst in de klas
Week 25-26: Zomer

We proberen om regelmatig verhaaltjes, foto’s en filmpjes op de site te plaatsen. Zo kunt u allemaal zien waar we aan werken.We maken er een gezellig jaar van!

Groeten juf Jacqueline en juf Lida.

Wat doen wij?

schoolreisje Dinoland 22 mei 2018

Eindelijk was het zover. Schoolreisje! Met de groepen 1 t/m 6 vertrokken we met een grote dubbeldekker en een vrolijk zingende buschauffeuse naar Dinoland in Zwolle. Na een uur kletsen, lachen en snoepen kwamen we in Zwolle aan. In het park mochten de kinderen in groepjes rondlopen en alles doen wat ze leuk vonden. Dat was oa lekker spelen in het klimparadijs, ravotten in de speeltuin, langs de dinosaurussen lopen (die echt bewegen en geluid maken), botten graven, op de skelters en nog veel meer. In de middag kregen we frietjes met een snack. Heerlijk even binnen zitten want buiten was het wel heel erg warm. Maar niet te lang want er was nog zo veel te zien en te doen. Na een vermoeiende maar gezellige dag reden we om half 4 weg uit Zwolle. Even leek het voor de ouders alsof alle kinderen achter waren gebleven in Dinoland maar gelukkig was dat maar een grapje.

Wat een heerlijk gezellig schoolreisje. Dank aan alle begeleiders!

project bouwen

Voor de meivakantie hebben de kinderen enthousiast aan het thema bouwen gewerkt. We begonnen met een mooi boek “Kom uit die kraan!”. De kinderen hebben allerlei opdrachtjes uitgevoerd en werden zo zelf ook een echte bouwer. Opdrachten waren bijvoorbeeld: bouw alleen (maar soms ook samen) van blokken of Kapla een huis (met verdiepingen), knutsel een hijskraan, ontwerp je eigen huis en bouw of teken na.

In de werkplaats konden we met gereedschap, overalls en helmen goed aan de slag. De echte gevaarlijke plekken (zoals de tentoonstelling van echt gereedschap en de bouwhoek op de gang) waren afgezet met het daarvoor bedoelde rood-witte lint. Omdat alle kinderen zo goed hebben mee gedaan is er een uitstapje naar de bouwplaats tegenover de school georganiseerd. We werden ontvangen door bouwer Kees die een interessante  rondleiding door de bouw gaf met als afsluiting een kijkje in de keet.

Al met al een super geslaagd bouw-project!

Naar de lammetjes.

Groep 1/2 en 3/4 hebben vandaag een bezoek gebracht aan de lammetjes. Wat waren ze lief en zacht en wat hebben we een hoop geleerd. De kinderen hadden een hoop vragen en die zijn allemaal beantwoord. Dank aan ‘Opa en Oma’ Damen.