GROEP 1-2

School

Je bent hier: home | groepen | groep 1-2

Welkom bij groep 1-2

Op dit moment (augustus 2017) hebben we 17 leerlingen in groep 1/2. Gedurende het hele jaar stromen er kinderen in in groep 1 en soms komt er ook een nieuw kind bij in groep 2. Er zitten 5 kinderen in groep 1 en 12 kinderen in groep 2 en er zijn 7 meisjes en 10 jongens. De juffen in deze klas zijn juf Jacqueline (maandag, dinsdag en woensdag) en juf Lida (donderdag en vrijdagochtend).

We werken in groep 1/2 met thema’s. Deze thema’s plannen we in voor een heel jaar. Het kan voorkomen dat er door een bepaalde gebeurtenis een thema aangepast wordt. We vinden het belangrijk dat we kunnen inspelen op de behoeften van de
 kinderen.   Hieronder volgt het jaaroverzicht.

Week 34: Een nieuw schooljaar
Week 35-36-37:  Dieren
Week 38-39-40-41: Boeken – Kinderboekenweek

Week 42: Vakantie
Week 43-44-45: Vriendjes
Week 46-47-48-49: Winter – Feest in december (Sinterklaas)
Week 50-51: Kerst

Week 52-1: Vakantie
Week 2-3-4-5: Winter – Kikker in de kou
Week 6-7-8: Project met de hele school

Week 9: Vakantie
Week 10-11-12: Beroepen
Week 13-14-15-16: Lente/Pasen

Week 17-18: Vakantie
Week 19-20-21: Vertel het maar
Week 22-23-24: Kunst in de klas
Week 25-26: Zomer

We proberen om regelmatig verhaaltjes, foto’s en filmpjes op de site te plaatsen. Zo kunt u allemaal zien waar we aan werken.We maken er een gezellig jaar van!

Groeten juf Jacqueline en juf Lida.

Wat doen wij?

Naar de lammetjes.

Groep 1/2 en 3/4 hebben vandaag een bezoek gebracht aan de lammetjes. Wat waren ze lief en zacht en wat hebben we een hoop geleerd. De kinderen hadden een hoop vragen en die zijn allemaal beantwoord. Dank aan ‘Opa en Oma’ Damen.

Schaatster in de klas

Woensdagochtend kreeg de onderbouw bezoek van schaatster Jessica Merkens. In schaatspak en met echte klapschaatsen aan kwam zij over de schaatssport vertellen. Jessica heeft al twee medailles gewonnen en zou heel graag ook eens aan de olympische spelen meedoen! in de klas heeft ze samen met de kinderen het schaatsen geoefend. Wie weet zit hier wel een toekomstig olympisch kampioen in de klas!

Opening kinderboekenweek 2017

Woensdag 4 oktober is de kinderboekenweek begonnen. Het thema is dit jaar “gruwelijk eng” en daarom mochten alle kinderen verkleed naar school komen.

Dat was wel even schrikken hoor, al die heksen, draken, spidermannen, leeuwen, prinsessen en nog veel meer op de speelplaats. Na het zingen van het lied mocht Zehra (de jongste van school) samen met Paul (de oudste van school) als eerste door de deur…en achter de deur zat een spinnenweb!  Dat was natuurlijk flink griezelen. De school was helemaal donker gemaakt en griezelig versierd met spookjes en  spinnen.

In de klas werd er door juf Suzan voorgelezen, alle juffen hadden namelijk van groep geruild. Na het voorlezen was er nog een heuse catwalk in de hal, iedereen mocht laten zien hoe griezelig hij of zij er uit zag. Wat een spannende start van de kinderboekenweek.