GROEP 1-2

School

Je bent hier: home | groepen | groep 1-2

Welkom bij groep 1-2

Op dit moment (augustus 2018) hebben we 15 leerlingen in groep 1/2. Gedurende het hele jaar stromen er kinderen in in groep 1 en soms komt er ook een nieuw kind bij in groep 2. Er zitten 10 kinderen in groep 1 en 5 kinderen in groep 2. De juffen in deze klas zijn juf Jacqueline (maandag, dinsdag en woensdag) en juf Lida (donderdag en vrijdagochtend).

We werken in groep 1/2 met thema’s. Deze thema’s plannen we in voor een heel jaar. Het kan voorkomen dat er door een bepaalde gebeurtenis een thema aangepast wordt. We vinden het belangrijk dat we kunnen inspelen op de behoeften van de
 kinderen. De thema’s van dit schooljaar zijn:

Een nieuw schooljaar, boeken, herfst, sinterklaas, Kerst, winter, beroepen, lente, familie, lichaam, dieren, zomer.

Bij elk thema hoort een verhaal, verschillende taalspelletjes, rekenspelletjes en knutselopdrachten. Samen met de kinderen geven we elk thema vorm. Ze mogen materialen meenemen voor de themahoek of voor de lettertafel. Op deze manier zijn de kinderen betrokken bij het thema.

We proberen om regelmatig verhaaltjes, foto’s en filmpjes op de site te plaatsen. Zo kunt u allemaal zien waar we aan werken.We maken er een gezellig jaar van!

Groetjes,

Juf Jacqueline en Juf Lida

Wat doen wij?

Thema Winter

Na de vakantie zijn we begonnen met het thema winter. Echt winters weer hebben we nog niet gehad, misschien de komende weken…. Er zit sneeuw in de lucht, zou wel erg leuk zijn als er nog sneeuw valt. Afwachten maar. We hebben al vele leuke en leerzame dingen gedaan rondom dit thema. We hebben een sjaal versierd met plakfiguren, alle sjaals hebben een mooi patroon van verschillende kleuren en figuren gekregen. Hoe zie je eruit als je een sjaal en een warme muts ophebt? Alle kinderen hebben met verf een mooi schilderij gemaakt. De schilderijen hangen in de klas. Verder hebben we een ijskristal geknipt. Eerst het blaadje heel precies vouwen en daarna voorzichtig erin knippen. Best een lastig klusje, maar het resultaat is prachtig als je het blaadje weer openvouwt. We zijn nog lang niet klaar met dit thema, we hopen op een beetje sneeuw!

Kerst in de klas.

De afgelopen 2 weken hebben we gewerkt over kerst. We hebben lees- en rekenopdrachten gemaakt. Bijvoorbeeld kleur de grote kerstballen rood, de kleinste geel en de middelste blauw. Verder hadden we een mooi postkantoor in de klas, kaarten maken en schrijven en dan in de brievenbus stoppen. De kaartjes werden vervolgens voorgelezen en aan de ontvanger gegeven. De kinderen hebben van stroken papier een kerstboom gemaakt, eerst meten en dan op volgorde leggen, opplakken en versieren. Ze zijn prachtig geworden. Op donderdag hadden we een kerstdiner. De klas mooi versierd met kerststukjes, lampjes en een prachtige kerstboom. De kinderen zagen er allemaal heel feestelijk uit. We hebben genoten van het heerlijke eten. De avond hebben we afgesloten met een gezellige lampionoptocht. Op verschillende plekken werd het kerstverhaal verteld, het was een prachtige afsluiting van de avond. Fijne feestdagen!

Pepernoten bakken

Pepernoten bakken, dat is leuk!!!

Alle ingrediënten in de kom en kneden maar. Als iedereen een keer gekneed heeft, ontstaat er een heerlijk deegbal. Deze bal wordt verdeeld onder de kinderen, de bakkertjes mogen dan allemaal kleine balletjes rollen. Het is een precies werkje! Wat kunnen ze het allemaal goed.

Als de pepernoten gerold zijn, kunnen ze de oven in. Binnen een paar minuten ruikt de hele school naar heerlijk gebakken pepernoten.

Mmmm!