GROEP 1-2

School

Je bent hier: home | groepen | groep 1-2

Welkom bij groep 1-2

Op dit moment (augustus 2018) hebben we 15 leerlingen in groep 1/2. Gedurende het hele jaar stromen er kinderen in in groep 1 en soms komt er ook een nieuw kind bij in groep 2. Er zitten 10 kinderen in groep 1 en 5 kinderen in groep 2. De juffen in deze klas zijn juf Jacqueline (maandag, dinsdag en woensdag) en juf Lida (donderdag en vrijdagochtend).

We werken in groep 1/2 met thema’s. Deze thema’s plannen we in voor een heel jaar. Het kan voorkomen dat er door een bepaalde gebeurtenis een thema aangepast wordt. We vinden het belangrijk dat we kunnen inspelen op de behoeften van de
 kinderen. De thema’s van dit schooljaar zijn:

Een nieuw schooljaar, boeken, herfst, sinterklaas, Kerst, winter, beroepen, lente, familie, lichaam, dieren, zomer.

Bij elk thema hoort een verhaal, verschillende taalspelletjes, rekenspelletjes en knutselopdrachten. Samen met de kinderen geven we elk thema vorm. Ze mogen materialen meenemen voor de themahoek of voor de lettertafel. Op deze manier zijn de kinderen betrokken bij het thema.

We proberen om regelmatig verhaaltjes, foto’s en filmpjes op de site te plaatsen. Zo kunt u allemaal zien waar we aan werken.We maken er een gezellig jaar van!

Groetjes,

Juf Jacqueline en Juf Lida

Wat doen wij?

Herfstwandeling in het bos

Na een heerlijke herfstvakantie zijn wij afgelopen week weer van start gegaan op school. Om toch nog even na te kunnen genieten van deze vakantie en de herfstgeuren en -kleuren, zijn we met groep 1 t/m 4 voor een herfstwandeling naar de Kaapse Bossen in Doorn geweest. In kleine groepjes zijn wij hier langs het kabouterpad van Kabouter Klauter gelopen. Kabouter Klauter heeft ons het bos laten zien aan de hand van allerlei leuke opdrachten. Zo hebben we spinnenwebben bekeken, ‘slootje gesprongen’, bomentikkertje gespeeld en bladeren in allerlei verschillende kleurtjes gezocht. Kabouter Klauter maakt graag herfstsoep en we hebben hem geholpen de ingrediënten voor deze soep te verzamelen. We zijn op zoek gegaan naar verschillende herfstvruchten en hebben onder andere eikels, wilde en tamme kastanjes, dennenappels en beukennootjes gevonden. Daarnaast hebben we gekeken welke beestjes er in het bos leven en hebben ook even een kijkje mogen nemen onder een omgevallen boomstam. In de herfst vallen de blaadjes natuurlijk van de bomen en het hele bos lag dan ook vol met blaadjes. We hebben bij een aantal blaadjes van de grond de bijbehorende boom gezocht, naar de geluiden in het bos geluisterd en liedjes gezongen. Ook hebben we naar kabouterhuisjes (paddenstoelen) gekeken en hebben ook de onderkant van de paddenstoelen met een spiegeltje gezien. Omdat het een flinke wandeling was, hebben we tussendoor ook chocolademelk gedronken en iets lekkers gegeten.

Dank aan alle ouders die enthousiast met de kinderen op pad zijn gegaan.

Samenwerken

De kinderen kregen alle 4 een kralenplank die verdeeld was in 4 vakken. Elk kind vult een vak van de kralenplank. Na 5 minuten wisselen maar!

Het eindresultaat mag er zijn. Een gekleurde zee van kralen.

Kinderboekenweek

De kinderboekenweek staat in het teken van voorlezen, vriendschap, kinderboeken en nog veel meer. In de klas werken we over boeken, hoe zien boeken eruit? Welke verschillen zie je allemaal? Waar gaan de boeken over? Maar ook waar koop je een boek en hoe koop je een boek. In de klas hebben we een leuke, kleine kinderboekenwinkel gemaakt. Je kunt er boeken kopen en afrekenen bij de kassa met muntjes of met je pinpas. Afgelopen week zijn er ook geheime voorlezers geweest. De kinderen wisten niet wie er voor kwam lezen. Maar met een paar vragen kwamen ze er snel achter. De geheime voorlezer werd gehaald en las een boek voor aan de hele klas. Iedereen heeft erg genoten van het voorlezen. Verder hebben we vriendschapsarmbandjes gemaakt van kralen. Elk kind heeft een armbandje gemaakt voor zichzelf en een tweede om weg te geven aan een ander kind. Iedereen heeft erg zijn best gedaan om een mooi armbandje te maken.