GROEP 1-2

School

Je bent hier: home | groepen | groep 1-2

Welkom bij groep 1-2

Op dit moment (september 2020) hebben we 20 kinderen in groep 1/2. Gedurende het hele jaar stromen er kinderen in in groep 1 en soms komt er ook een nieuw kind bij in groep 2. Er zitten 9 kinderen in groep 1 en 11 kinderen in groep 2. De juffen in deze klas zijn juf Jacqueline (maandag, dinsdag en woensdag) en juf Lida (donderdag en vrijdagochtend).

We werken in groep 1/2 met de thema’s van de methode ‘onderbouwd’. Samen met Arie de Kanarie, Hak en Pak en nog meer bewoners van de rekenflat en taalvilla geven wij vorm aan de verschillende taal- en rekenspelletjes. Gedurende het thema spelen we in op de behoeftes van de kinderen. De thema’s van dit schooljaar zijn o.a.:

Bijen, dieren, boeken, herfst, sinterklaas, Kerst, winter, ridders en kastelen, lente, familie, lichaam en zomer.

Bij elk thema hoort een verhaal, verschillende taalspelletjes, rekenspelletjes en knutselopdrachten. Samen met de kinderen geven we elk thema vorm. Ze mogen materialen meenemen voor de themahoek of voor de lettertafel. Op deze manier zijn de kinderen betrokken bij het thema.

We zetten regelmatig verhaaltjes en foto’s op de site te plaatsen. Zo kunt u allemaal zien waar we aan werken. We maken er een gezellig jaar van!

Groetjes,

Juf Jacqueline en Juf Lida

Wat doen wij?

Thema Ridders en Kastelen

De afgelopen weken was het kinderboekenweek. Het thema En toen …, wij zijn met de kinderen terug naar de ridders en kastelen gegaan. De kinderen hebben veel geleerd over de tijd van toen. Dat ridders mooie schilden en helmen hebben en jonkvrouwen prachtige jurken en hele hoge hoeden. De kinderen hebben geleerd hoe je met blokken een prachtig kasteel kunt bouwen. We zijn ook bezig geweest met inhoud, hoeveel past er in een glas en hoeveel ml is dat dan? We hebben veel woorden geleerd, nar, zwaard, jonkvrouw, luit, vlag en nog veel meer. Met deze woorden hebben we gerijmd en in stukjes gehakt en weer geplakt. De kinderen hebben genoten van het prachtige kasteel, waarin ze even terug in de tijd konden gaan. Het was een prachtig thema. Na de herfstvakantie gaan we verder met het thema ‘herfst’.

Thema Boeken

Het schooljaar zijn we gestart met het onderwerp bijen. We horen er namelijk allemaal ‘bij’. De kinderen hebben geleerd hoe bijen honing maken, hoe een bijenkorf ervan binnen uit ziet, dat bijen niet zomaar steken en dat bijen hele mooie beestjes zijn. Daarna zijn we verder gegaan met het thema boeken. De kinderen leren dat er verschillende soorten boeken zijn, wat je wel en niet met een boek kan doen en nog veel meer. We hebben ontdekt dat er letters in een boek staan, dat letters samen een woord vormen, dat een aantal woorden achter elkaar weer een zin is en dat je dan een verhaal krijgt . Tijdens het werken zijn we bezig geweest met knippen, hoe hou je een schaar vast en hoe knip je nu recht. Het eindresultaat mag er zeker zijn, goed gedaan.