GROEP 1-2

School

Je bent hier: home | groepen | groep 1-2

Welkom bij groep 1-2

Op dit moment (september 2021) hebben we 20 kinderen in groep 1/2. Gedurende het hele jaar stromen er kinderen in in groep 1 en soms komt er ook een nieuw kind bij in groep 2. Er zitten 7 kinderen in groep 1 en 13 kinderen in groep 2. De juffen in deze klas zijn juf Jacqueline (maandag, dinsdag en woensdag) en juf Lida (donderdag en vrijdagochtend).

We werken in groep 1/2 met de thema’s van de methode ‘onderbouwd’. Samen met Arie de Kanarie, Hak en Pak en nog meer bewoners van de rekenflat en taalvilla geven wij vorm aan de verschillende taal- en rekenspelletjes. Gedurende het thema spelen we in op de behoeftes van de kinderen. De thema’s van dit schooljaar zijn o.a.:

Mijn lichaam, beroepen, herfst, sinterklaas, Kerst, winter, ridders en kastelen, lente, familie, dieren en zomer.

Bij elk thema hoort een verhaal, verschillende taalspelletjes, rekenspelletjes en knutselopdrachten. Samen met de kinderen geven we elk thema vorm. Ze mogen materialen meenemen voor de themahoek of voor de lettertafel. Op deze manier zijn de kinderen betrokken bij het thema.

We zetten regelmatig verhaaltjes en foto’s op de site te plaatsen. Zo kunt u allemaal zien waar we aan werken. We maken er een gezellig jaar van!

Groetjes,

Juf Jacqueline en Juf Lida

Wat doen wij?

Project Muziek

We hebben 3 weken met de hele school gewerkt aan het project muziek. De kinderen in onze klas hebben veel geleerd over verschillende soorten muziek. Dat muziek je vrolijk, verdrietig of boos maakt. Dat er verschillende meningen zijn over het zelfde liedje. Dat muziek niet alleen liedjes zijn met zang, maar alleen met instrumenten. De kinderen hebben heerlijk gewerkt in een heus muziekwinkeltje. Je kon er van alles kopen oa. muziekinstrumenten en cd’s. Ook moest je betalen met muntjes. Naast een leuke muziekwinkel hadden we ook een hoek waar je kon experimenteren met verschillen instrumenten. We hebben ook gewerkt rondom het prentenboek ‘piano en de beer’. Het project hebben gezamenlijk afgesloten met mooie optredens. De kleuters hebben gedanst op de muziek van Vivaldi.

Thema Winter

De afgelopen weken hebben we gewerkt rondom het thema winter. De kinderen hebben geleerd welke dieren er in de winter te zien zijn. Dat je vogels kunt helpen door vogelvoer neer te leggen. Ook hebben we het gehad over warm en koud weer. Welke kleding draag je dan? We hebben ook leuke proefjes met warm water, koud water en ijsblokjes gedaan. Het weer hebben we nauwlettend in de gaten gehouden. Hopende op een beetje sneeuw, maar helaas. Alles is weer opgeruimd en we zijn begonnen met het volgende thema.

Thema: Sinterklaas

De afgelopen weken hebben we gewerkt rondom het thema Sinterklaas. De kinderen hebben deze keer weer veel nieuwe dingen geleerd. Het thema werd afgesloten met een bezoek van Sinterklaas en zijn piet. De kinderen hebben allemaal een liedje gezongen over het paard dat het dak op en af rent. Er waren ook veel kunstjes te zien. Aan het eind van de dag was iedereen moe en heel tevreden. Iedereen heeft genoten van dit gezellige thema.