GROEP 1-2

School

Je bent hier: home | groepen | groep 1-2

Welkom bij groep 1-2

Op dit moment (september 2021) hebben we 20 kinderen in groep 1/2. Gedurende het hele jaar stromen er kinderen in in groep 1 en soms komt er ook een nieuw kind bij in groep 2. Er zitten 7 kinderen in groep 1 en 13 kinderen in groep 2. De juffen in deze klas zijn juf Jacqueline (maandag, dinsdag en woensdag) en juf Lida (donderdag en vrijdagochtend).

We werken in groep 1/2 met de thema’s van de methode ‘onderbouwd’. Samen met Arie de Kanarie, Hak en Pak en nog meer bewoners van de rekenflat en taalvilla geven wij vorm aan de verschillende taal- en rekenspelletjes. Gedurende het thema spelen we in op de behoeftes van de kinderen. De thema’s van dit schooljaar zijn o.a.:

Mijn lichaam, beroepen, herfst, sinterklaas, Kerst, winter, ridders en kastelen, lente, familie, dieren en zomer.

Bij elk thema hoort een verhaal, verschillende taalspelletjes, rekenspelletjes en knutselopdrachten. Samen met de kinderen geven we elk thema vorm. Ze mogen materialen meenemen voor de themahoek of voor de lettertafel. Op deze manier zijn de kinderen betrokken bij het thema.

We zetten regelmatig verhaaltjes en foto’s op de site te plaatsen. Zo kunt u allemaal zien waar we aan werken. We maken er een gezellig jaar van!

Groetjes,

Juf Jacqueline en Juf Lida

Wat doen wij?

Thema Herfst

De herfst is alweer in volle gang buiten. De kinderen vinden het fantastisch om te zien hoe de bladeren verkleuren en daarna op de grond vallen. Aan het begin van het thema hebben we een herfstwandeling gemaakt in het bos. De kinderen hebben mooie herfstspulletjes gevonden en verzameld. Met deze spulletjes hebben we mooie herfstschilderijen gemaakt. In de herfst bak liggen kastanjes waar de kinderen mee kunnen tellen en wegen. Na een lesje van Wijzneus over slakken, hebben de kinderen zelf een slag gemaakt met vouwblaadjes. De slakken kruipen nu nog gezellig op het raam rond. Het thema hebben we afgesloten met een mooie voorstelling. De voorstelling zat vol met liedjes, versjes en dansjes op muziek van Vivaldi.  De kinderen hebben weer een heleboel dingen geleerd en ontdekt over de herfst en zijn dieren.

Thema mijn lichaam

Thema: mijn lichaam

Na de zomervakantie zijn we weer heerlijk aan de slag in de klas. De eerste week stond in het teken van elkaar leren kennen en wat kun je allemaal doen in de klas. Inmiddels zijn we bezig met het thema mijn lichaam. Tijdens dit thema leren de kinderen welke lichaamsdelen je allemaal hebt, armen, benen, hoofd, buik enz. Ze leren woorden in stukjes hakken en plakken met onze aapjes hak en plak. Met Fred de bever gaan we verschillende lichaamshoudingen oefenen. Bijvoorbeeld op een been staan, handen in de lucht houden en nog veel meer. Tijdens het knutselen hebben alle kinderen papier gescheurd en een prachtig schilderij van zichzelf gemaakt. We gaan ook nog 16 vierkantjes en het rechte kruis vouwen. Er is nog veel te leren ontdekken rondom dit thema. We hebben er zin in.

Thema Zomer

Het laatste thema van dit schooljaar alweer. De kinderen hebben gewerkt rondom het thema ‘zomer’. Ze hebben geleerd dat je je goed moet beschermen tegen de zon en dat dat op verschillende manieren kan. Ze hebben lekkere ijsje gemaakt door papier in kleine stukjes te scheuren. Naast het thema zomer hebben de kinderen uit groep 2 leren klokkijken en veter strikken. De laatste dagen van het schooljaar staan ook in het teken van opruimen en spelletjes schoonmaken. De kinderen vinden het heerlijk om te helpen. We wensen iedereen een hele fijne zomervakantie!