GROEP 1-2

School

Je bent hier: home | groepen | groep 1-2

Welkom bij groep 1-2

Op dit moment (september 2020) hebben we 20 kinderen in groep 1/2. Gedurende het hele jaar stromen er kinderen in in groep 1 en soms komt er ook een nieuw kind bij in groep 2. Er zitten 9 kinderen in groep 1 en 11 kinderen in groep 2. De juffen in deze klas zijn juf Jacqueline (maandag, dinsdag en woensdag) en juf Lida (donderdag en vrijdagochtend).

We werken in groep 1/2 met de thema’s van de methode ‘onderbouwd’. Samen met Arie de Kanarie, Hak en Pak en nog meer bewoners van de rekenflat en taalvilla geven wij vorm aan de verschillende taal- en rekenspelletjes. Gedurende het thema spelen we in op de behoeftes van de kinderen. De thema’s van dit schooljaar zijn o.a.:

Bijen, dieren, boeken, herfst, sinterklaas, Kerst, winter, ridders en kastelen, lente, familie, lichaam en zomer.

Bij elk thema hoort een verhaal, verschillende taalspelletjes, rekenspelletjes en knutselopdrachten. Samen met de kinderen geven we elk thema vorm. Ze mogen materialen meenemen voor de themahoek of voor de lettertafel. Op deze manier zijn de kinderen betrokken bij het thema.

We zetten regelmatig verhaaltjes en foto’s op de site te plaatsen. Zo kunt u allemaal zien waar we aan werken. We maken er een gezellig jaar van!

Groetjes,

Juf Jacqueline en Juf Lida

Wat doen wij?

Pietenochtend 2020

Vandaag was onze school een pietenschool. We hebben pepernotenbingo gespeeld, een verlanglijstje gemaakt, een speculaaspop versierd en nog meer leuke activiteiten. Wat was het fijn dat wij daarbij geholpen werden door de kinderen uit groep 7/8. Het was een geslaagde dag!

Thema herfst

Afgelopen weken hebben we gewerkt rondom het thema herfst. Dit hebben we geleerd: dat bladeren mooie herfstkleuren krijgen, dat er paddenstoelen uit de grond komen, dat bladeren verschillende vormen hebben. We hebben ook veel gedaan, in de hal stond een paddenstoel huisje waar je kon spelen met kabouters. Een herfsttafel met allerlei verschillende herfstspullen om te wegen, te bekijken met een vergrootglas of met een pincet proberen op te pakken. De kinderen hebben mooie herfstbladeren gemaakt met gescheurde stukjes papier. Paddenstoelen vouwen op verschillende niveaus. Na al dit harde werken en leren over de herfst hebben we nu plaats gemaakt voor Sinterklaas.

Thema Ridders en Kastelen

De afgelopen weken was het kinderboekenweek. Het thema En toen …, wij zijn met de kinderen terug naar de ridders en kastelen gegaan. De kinderen hebben veel geleerd over de tijd van toen. Dat ridders mooie schilden en helmen hebben en jonkvrouwen prachtige jurken en hele hoge hoeden. De kinderen hebben geleerd hoe je met blokken een prachtig kasteel kunt bouwen. We zijn ook bezig geweest met inhoud, hoeveel past er in een glas en hoeveel ml is dat dan? We hebben veel woorden geleerd, nar, zwaard, jonkvrouw, luit, vlag en nog veel meer. Met deze woorden hebben we gerijmd en in stukjes gehakt en weer geplakt. De kinderen hebben genoten van het prachtige kasteel, waarin ze even terug in de tijd konden gaan. Het was een prachtig thema. Na de herfstvakantie gaan we verder met het thema ‘herfst’.