GROEP 1-2

School

Je bent hier: home | groepen | groep 1-2

Welkom bij groep 1-2

Op dit moment (september 2020) hebben we 20 kinderen in groep 1/2. Gedurende het hele jaar stromen er kinderen in in groep 1 en soms komt er ook een nieuw kind bij in groep 2. Er zitten 9 kinderen in groep 1 en 11 kinderen in groep 2. De juffen in deze klas zijn juf Jacqueline (maandag, dinsdag en woensdag) en juf Lida (donderdag en vrijdagochtend).

We werken in groep 1/2 met de thema’s van de methode ‘onderbouwd’. Samen met Arie de Kanarie, Hak en Pak en nog meer bewoners van de rekenflat en taalvilla geven wij vorm aan de verschillende taal- en rekenspelletjes. Gedurende het thema spelen we in op de behoeftes van de kinderen. De thema’s van dit schooljaar zijn o.a.:

Bijen, dieren, boeken, herfst, sinterklaas, Kerst, winter, ridders en kastelen, lente, familie, lichaam en zomer.

Bij elk thema hoort een verhaal, verschillende taalspelletjes, rekenspelletjes en knutselopdrachten. Samen met de kinderen geven we elk thema vorm. Ze mogen materialen meenemen voor de themahoek of voor de lettertafel. Op deze manier zijn de kinderen betrokken bij het thema.

We zetten regelmatig verhaaltjes en foto’s op de site te plaatsen. Zo kunt u allemaal zien waar we aan werken. We maken er een gezellig jaar van!

Groetjes,

Juf Jacqueline en Juf Lida

Wat doen wij?

Thema Zomer

Het laatste thema van dit schooljaar alweer. De kinderen hebben gewerkt rondom het thema ‘zomer’. Ze hebben geleerd dat je je goed moet beschermen tegen de zon en dat dat op verschillende manieren kan. Ze hebben lekkere ijsje gemaakt door papier in kleine stukjes te scheuren. Naast het thema zomer hebben de kinderen uit groep 2 leren klokkijken en veter strikken. De laatste dagen van het schooljaar staan ook in het teken van opruimen en spelletjes schoonmaken. De kinderen vinden het heerlijk om te helpen. We wensen iedereen een hele fijne zomervakantie!

Thema Piraten

Ahoy maatjes,

De afgelopen weken hebben we gewerkt rondom het thema piraten. Op de gang konden de kinderen als piraat aan de slag in een boot. Lekker verkleden, schatkaart bestuderen, op de uitkijk met een verrekijker staan en nog veel meer. We hebben ook schatkistjes met echte schatten geknutseld. De kinderen hebben veel woorden geleerd die bij het thema piraten horen. De kinderen vonden het thema helemaal fantastisch. Als afsluiting hebben we een heus piraten feestje gehad. Met heel veel spelletjes: schat zoeken in de zandbak, lopen over een loopplank met haaien, piraten knutselen, springen op een springkussen en nog veel meer. Tot slot hebben we een speurtocht gedaan met een echte schatkaart en een schat. Een mooie afsluiting van een heel leuk thema.

Thema: lente

De kinderen hebben veel geleerd over de lente. Het weer speelde een mooie rol tijdens de verschillende lessen. Het ene moment scheen de zon, het andere moment lag er sneeuw buiten. We hebben ook ervaren hoe hard het kan waaien in de lente. Dat je de ene dag zonder jas naar buiten kan en de andere dag met je winterjas. De spreekwoorden april doet wat hij wil en maart roert zijn staart kwamen goed van pas. De kinderen hebben proefjes gedaan met tulpen, witte tulpen in gekleurd water. Ze waren helemaal verbaasd dat de tulpen helemaal van kleur veranderden. We hebben ook een tulp ontleed en de verschillende onderdelen goed kunnen bekijken. Op de gang stond een prachtige bloemenwinkel waarin de kinderen bloemen konden kopen en verkopen. Op spelenderwijs bezig zijn met tellen en geld. De kinderen hebben genoten van het prachtige thema.