GROEP 1-2

School

Je bent hier: home | groepen | groep 1-2

Welkom bij groep 1-2

Op dit moment (september 2020) hebben we 20 kinderen in groep 1/2. Gedurende het hele jaar stromen er kinderen in in groep 1 en soms komt er ook een nieuw kind bij in groep 2. Er zitten 9 kinderen in groep 1 en 11 kinderen in groep 2. De juffen in deze klas zijn juf Jacqueline (maandag, dinsdag en woensdag) en juf Lida (donderdag en vrijdagochtend).

We werken in groep 1/2 met de thema’s van de methode ‘onderbouwd’. Samen met Arie de Kanarie, Hak en Pak en nog meer bewoners van de rekenflat en taalvilla geven wij vorm aan de verschillende taal- en rekenspelletjes. Gedurende het thema spelen we in op de behoeftes van de kinderen. De thema’s van dit schooljaar zijn o.a.:

Bijen, dieren, boeken, herfst, sinterklaas, Kerst, winter, ridders en kastelen, lente, familie, lichaam en zomer.

Bij elk thema hoort een verhaal, verschillende taalspelletjes, rekenspelletjes en knutselopdrachten. Samen met de kinderen geven we elk thema vorm. Ze mogen materialen meenemen voor de themahoek of voor de lettertafel. Op deze manier zijn de kinderen betrokken bij het thema.

We zetten regelmatig verhaaltjes en foto’s op de site te plaatsen. Zo kunt u allemaal zien waar we aan werken. We maken er een gezellig jaar van!

Groetjes,

Juf Jacqueline en Juf Lida

Wat doen wij?

Thema de Ruimte

We zijn met de hele klas in een raket gestapt om een reis door de ruimte te maken. We zijn nog maar net op reis en hebben al heel veel dingen geleerd. De kinderen weten al een aantal planeten, zoals Mars deze is rood door het vele ijzer, Jupiter, Venus, Saturnus en de zon die is heel heet. Ze hebben de aarde geschilderd, je hebt veel blauw nodig omdat er veel water op de aarde is. Het huisje op de gang hebben we omgetoverd tot een raket of ruimtestation. De kinderen kunnen hun fantasie gebruiken als ze in het huisje spelen. Er zijn ook al veel moeilijke woorden voorbij gekomen, zoals asteroïden, ruimtestation, astronaut en nog veel meer. In de zandtafel hebben we een maanlandschap gemaakt met stenen, ruimte voertuigen. We kunnen nog genoeg ontdekken en gaan nog even verder met onze reis door de ruimte.

Thema Sinterklaas

Sinterklaas is alweer een tijdje in het land. De kinderen zijn er helemaal vol van, vol spanning volgen we de ontwikkelingen bij het Sinterklaas journaal. De klas en school zijn helemaal in sinterklaas sfeer. De kinderen kunnen zich verkleden als sint of piet in het huisje op de gang. Daar worden ook pakjes ingepakt, samen leren ze hoeveel papier je nodig hebt, hoeveel plakband en hoe pak je nu iets in. Er staat ook een hele grote bak met echte pepernoten, na grondig handen wassen en afdrogen kan er gespeeld worden met de pepernoten. Wegen, hoeveel passen er in een bakje, laten rollen door een buis. Super leuk om te doen, het ruikt heerlijk en er is er niet eentje opgegeten, knap hoor! De kinderen ontdekken met de methode onderbouwd, dat er verschillende soorten schaduw zijn, wat je allemaal kunt met papieren pietjes en een lamp. Hoe wordt chocola gemaakt? Welke soorten zijn er allemaal? Heb je meer chocola als je een M krijgt? Of zijn ze allemaal even zwaar? We zijn het allemaal aan het onderzoeken en leren. De kinderen hebben een boot, een sinterklaas en nog veel meer geknutseld. Nog een paar dagen en dan komt Sinterklaas op school, hopelijk heeft hij zijn schoenen weer gevonden.