GROEP 1-2
 
 School

Je bent hier: home | groepen | groep 1-2

Welkom bij groep 1-2


Op dit moment (september 2019) hebben we 20 kinderen in groep 1/2. Gedurende het hele jaar stromen er kinderen in in groep 1 en soms komt er ook een nieuw kind bij in groep 2. Er zitten 12 kinderen in groep 1 en 8 kinderen in groep 2. De juffen in deze klas zijn juf Jacqueline (maandag, dinsdag en woensdag) en juf Lida (donderdag en vrijdagochtend).

We werken in groep 1/2 met de thema’s van de methode ‘onderbouwd’. Samen met Arie de Kanarie, Hak en Pak en nog meer bewoners van de reken- en taalflat geven wij vorm aan de verschillende taal- en rekenspelletjes. Gedurende het thema spelen we in op de behoeftes van de kinderen. De thema’s van dit schooljaar zijn o.a.:

Boeken, herfst, sinterklaas, Kerst, winter, beroepen, lente, familie, lichaam, dieren, zomer.

Bij elk thema hoort een verhaal, verschillende taalspelletjes, rekenspelletjes en knutselopdrachten. Samen met de kinderen geven we elk thema vorm. Ze mogen materialen meenemen voor de themahoek of voor de lettertafel. Op deze manier zijn de kinderen betrokken bij het thema.

We zetten regelmatig verhaaltjes en foto’s op de site te plaatsen. Zo kunt u allemaal zien waar we aan werken.We maken er een gezellig jaar van!

Groetjes,

Juf Jacqueline en Juf Lida

 

 

 

 

Wat doen wij?

Vol verwachting klopt ons hart …

Vol verwachting klopt ons hart …

Sinterklaas tijd, wat een leuke, gezellig tijd. We hebben met de kinderen het Sinterklaasjournaal gevolgd. Tijdens de weken voor 5 december zijn we erg druk geweest in de klas. De kinderen hebben Ozosnel geschilderd, Sinterklaasjes gemaakt. Ze hebben cadeaus in mogen pakken, spelen in de boot, verkleed als Sint en Piet door klas lopen. Wat hebben ze genoten van deze mooie tijd. Eindelijke is dan de dag aangebroken dat Sinterklaas aankomt op school. In de verte horen we een helikopter, zal Sinterklaas dan toch echt komen. En ineens vanuit de mist loopt hij op de stoep met zijn pieten. De kinderen kijken hun ogen uit, ze stralen helemaal. Als we uiteindelijk allemaal in de klas zitten, krijgen ze allemaal een hand van de Sint. Alle kinderen laten trucjes, dansjes en liedjes zien en horen. Wat zijn we allemaal blij. Als de Sint weggaat en een zak met cadeaus achterlaat, zit iedereen met pepernoten en cadeau tevreden op hun stoel. Wat een geslaagde dag.

Pietenochtend

Pietenochtend

Nadat Piet de Smeerpoets en Rommelpiet onze school hadden bezocht en alle schoenen hadden gevuld, was het tijd voor de jaarlijkse Pietenochtend van groep 1/2 en 3/4. We hebben vandaag allerlei leuke activiteiten gedaan, zoals: paardje prik, pepernoot sjoelen, pepernoot bingo etc. Gezellig! Dank aan alle ouders die deze ochtend geholpen hebben!

Kunst Centraal in de klas

Op donderdag 21 november was Mylo Freeman bij ons op bezoek in de klas. Zij is schrijfster en illustratrice van o.a. het boek Prinses Arabella in het museum. Ze heeft kort iets verteld over haar boeken en het boek van Prinses Arabella voorgelezen. De kinderen zaten allemaal op het puntje van hun stoel te luisteren. Mylo heeft laten zien hoe ze de prachtige tekeningen maakt, eerste schetsen met potlood, daarna met een zwarte pen eroverheen. Als ze helemaal tevreden is dan pakt ze de ecoline en gaat de tekening inkleuren. De kinderen vonden het fantastisch om te zien hoe je kleuren kunt mengen. Het leek wel of Mylo toverde met kleuren. Het was ook spannend toen Mylo zout op de inkt strooide. Er ontstond een prachtig patroon in de inkt. In de klas is het kunstwerk van Arabella te bewonderen.