GROEP 7-8

School

Je bent hier: home | groepen | groep 7-8

Welkom bij groep 7-8

Groep 7/8 is weer een gezellige groep. Iedereen kent elkaar natuurlijk al van twee jaar geleden. Er zijn weer een aantal vrienden herenigd in de groep! Er zitten dit jaar 19 kinderen in de klas; 7 kinderen in groep 8 en 12 in groep 7. Juf Suzan staat op maandag, dinsdag en woensdag voor de groep. Juf Ella op donderdag en vrijdag. Op woensdag is juf Ella er voor de plusgroepen van de hele school en voor wat extra hulp in onze groep.

Dit jaar gaat er een aantal spannende dingen gebeuren. De kinderen van groep 8 moeten kiezen naar welke middelbare school ze volgend jaar gaan. Natuurlijk bezoeken de kinderen met de klas en met hun ouders verschillende scholen. Met de klas gaan we op bezoek bij Revius Wijk, Schoonoord Doorn, SGM en Revius Doorn. In november krijgen de kinderen een voorlopig advies en in februari wordt de definitieve keuze gemaakt. Groep 8 maakt in april de IEP-eindtoets.

Naast al dat harde werken is er ook tijd voor ontspanning. In juni gaat groep 7/8 natuurlijk op kamp. De juffen zijn al druk met het uitzoeken van de locatie en de activiteiten. Het blijft nog een verrassing waar we heen gaan. We hopen dat het kamp dit jaar net zo leuk en supergezellig gaat worden als afgelopen jaar in Buren. Aan het eind van het jaar neemt groep 8 afscheid met een spetterend optreden voor de kinderen van de school en voor de genodigden. De zoektocht naar een leuke musical is al begonnen.

Hou de site in de gaten, want daar kun je alle  belangrijke data van bijvoorbeeld de open dagen vinden. Ook zetten we het huiswerk en leuke foto’s op de site.

Groeten,

Juf Ella en juf Suzan

Wat doen wij?

Samenwerken tijdens gym

Na een 'Frisse start' in de groep, heeft groep 7-8 een lastige samenwerkingsopdracht volbracht tijdens de gymles. Terwijl zij aan elkaar gebonden waren, moesten zij van hoepel naar hoepel lopen. Dat is wel lastig! Welke voet moet eerst? Probeer niet te vallen!

Op bezoek bij Makerslab en Oceanz in Ede, groep 7/8

Als verdieping op het project van onze eigen 3D printer ging groep 7-8 op dinsdag 3 juli jl.  naar ‘Makerslab’ en ‘Oceanz’ in Ede. Daar kregen zij meer informatie over het printen met een 3D printer. Ook mochten ze zelf aan de slag met een lasersnijder en met virtual...

Fittest

Vandaag heeft groep 7/8 de fittest gehad. Naast verschillende kracht en snelheid opdrachten, hebben zij ook de 'Shuttle Run test' gedaan. Iedereen heeft goed zijn best gedaan! Wat een toppers!