Na een heerlijke herfstvakantie zijn wij afgelopen week weer van start gegaan op school. Om toch nog even na te kunnen genieten van deze vakantie en de herfstgeuren en -kleuren, zijn we met groep 1 t/m 4 voor een herfstwandeling naar de Kaapse Bossen in Doorn geweest. In kleine groepjes zijn wij hier langs het kabouterpad van Kabouter Klauter gelopen. Kabouter Klauter heeft ons het bos laten zien aan de hand van allerlei leuke opdrachten. Zo hebben we spinnenwebben bekeken, ‘slootje gesprongen’, bomentikkertje gespeeld en bladeren in allerlei verschillende kleurtjes gezocht. Kabouter Klauter maakt graag herfstsoep en we hebben hem geholpen de ingrediënten voor deze soep te verzamelen. We zijn op zoek gegaan naar verschillende herfstvruchten en hebben onder andere eikels, wilde en tamme kastanjes, dennenappels en beukennootjes gevonden. Daarnaast hebben we gekeken welke beestjes er in het bos leven en hebben ook even een kijkje mogen nemen onder een omgevallen boomstam. In de herfst vallen de blaadjes natuurlijk van de bomen en het hele bos lag dan ook vol met blaadjes. We hebben bij een aantal blaadjes van de grond de bijbehorende boom gezocht, naar de geluiden in het bos geluisterd en liedjes gezongen. Ook hebben we naar kabouterhuisjes (paddenstoelen) gekeken en hebben ook de onderkant van de paddenstoelen met een spiegeltje gezien. Omdat het een flinke wandeling was, hebben we tussendoor ook chocolademelk gedronken en iets lekkers gegeten.

Dank aan alle ouders die enthousiast met de kinderen op pad zijn gegaan.