LEERLINGEN

School

U bent hier: home I leerlingen

Leerlingen

Leerlingenraad 2019-2020

De leerlingenraad is een groep enthousiaste vertegenwoordigers, gekozen uit en door de leerlingen van onze school, die zich inzet voor een prettige gang van zaken op school. In ons geval gaat het om leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 (Jill, Suzie, Nieké en Ilse (voorzitter)).

De leerlingenraad is er om mee te denken, praten, overleggen, beslissen over wat er op school en in de klas gebeurt. De raad luistert daarbij naar ideeën en voorstellen van alle leerlingen. Dit staat standaard op de agenda van de Vreedzame School. Daarnaast brengt de school (directie/ leerkrachten) agendapunten in.

De eerste vergadering van de leerlingenraad met juf Jeanette heeft plaatsgevonden op 19 september. Punten die o.a. aan de orde zijn geweest:

1. De grote hoeveelheid fietsen op het plein; de leerlingenraad helpt mee een plan te maken om dit te verminderen;

2. De kinderen willen graag helpen bij het tuinonderhoud;

3. De inzet van de plusgroep bij het goedscheiden van het afval.