NIEUWS

 

Groep 5/6 in de Pruikentijd

Groep 5/6 in de Pruikentijd

Groep 5/6 heeft met hun tafelgroepje een pruik van papier gemaakt. Zij hebben ontdekt dat Nederland in de achttiende eeuw minder rijk was dan in de zeventiende eeuw. De achttiende eeuw wordt daarom ook wel de Zilveren Eeuw genoemd. Rijke Nederlanders woonden in mooie buitenhuizen. Pruiken waren heel populair. Je had verschillende pruiken nodig als je een deftige man wilde zijn. Een pruik voor als je op reis was en een andere voor als je op veldtocht ging. Het was een eeuw met veel bling bling. Mooie koetsen, prachtige buitenhuizen en veel sieraden. Voor de dames, parels, juwelen, veren, strakke korsetten, jurken met wijde rokken en veel kant. De mannen droegen pakken met colberts en een broek tot hun knie én zij hadden dus een pruik op (gemaakt van paarden- of mensenhaar).

Zie hier een heel deftig meisje uit groep 5/6;-).

Waardering ‘goed’ van inspectie

Waardering ‘goed’ van inspectie

OBS Piet de Springer is door de inspectie bezocht en heeft de waardering ‘goed’ ontvangen. Onze school werd op 13 van de 15 onderdelen goed bevonden en op 2 voldoende.Trots op team, kinderen en ouders, want samen zijn wij de Piet de Springer! Hieronder kunt u het rapport van het bestuur lezen; de beoordeling van de Piet de Springer vindt u op bladzijde 16.

Beoordeling Onderwijs

page16image2128208592

Rapport vierjaarlijks onderzoek bestuur en scholen

 

Sinterklaas op school

Sinterklaas op school

Op 5 december was het groot feest op school. In alle vroegte kwamen twee grote tractoren aanrijden, met daarop Sinterklaas en zijn Pieten. Zij werden luid toegezongen door leerlingen, ouders en team. De kinderen hebben de Sint verrast met allerlei kunstjes, zang en tekeningen. De bovenbouw had weer prachtige surprises gemaakt. Het was een heel gezellig en knus feest!

Groente en schoolfruit

Groente en schoolfruit

Wij ontvangen weer schoolfruit en -groente. Deze week peer, pompoen en rettich. Vandaag heeft groep 5/6 pompoensoep gekookt. Wegen, snijden, proeven, wat hebben zij een hoop geleerd. De hele school gaat hier lekker van smullen.

Afsluiting project ‘Circus’

Afsluiting project ‘Circus’

Drie weken lang hebben alle groepen gewerkt aan ons project ‘Circus’. Het project werd donderdag 23 maart afgesloten met een spetterende circusdag met circus Tadaa. De kinderen oefenden onder andere de kunst van bal-lopen, jongleren, koorddansen en trapeze. Hierbij was veel inzet van ouders.Prachtig om te zien dat alle kinderen de verschillende onderdelen aan het eind van de dag al goed onder de knie hadden. De dag werd afgesloten met een druk bezochte voorstelling. Het was een prachtige dag met alleen maar blije, trotse gezichten.

Voorleesontbijt

Voorleesontbijt

De nationale voorleesdagen zijn geopend met een gezellig voorleesontbijt. Nancy, van ‘Natuurlijk, heel leuk’  las de kinderen van de onderbouw voor uit het boek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. De kinderen hebben er, onder het genot van een heerlijk croissantje, met veel plezier naar geluisterd.

Mooie opbrengst voor Kerstactie voor de voedselbank

Mooie opbrengst voor Kerstactie voor de voedselbank

Wat een grote hoeveelheid eten stond er in de hal. Acht kratten vol eten en nog een aantal tassen en dozen. Bij de voedselbank waren de vrijwilligers blij verrast met de grote hoeveelheid producten. De leerlingenraad heeft het eten naar het inzamelpunt gebracht. Namens de Voedselbank heel erg bedankt!

Afsluiting Kinderboekenweek

Afsluiting Kinderboekenweek

Vandaag sloten we de Kinderboekweek af met onze jaarlijkse voorleeswedstrijd. Ook de gouden griffel (voor het beste verhaal) en het gouden penseel (voor de mooiste tekening) werden vandaag uitgereikt.

Er werd aandachtig geluisterd naar onze voorlezers; er werd echt heel erg mooi voorgelezen! Wij zijn trots op alle kandidaten.

  • De winnaar van onze voorleeswedstrijd is geworden: Yenthe uit groep 4!
  • De winnaar van de Gouden Griffel: Finn uit groep 6
  • De winnaar van het Gouden Penseel: David uit groep 3

Yenthe, Finn en David: van harte gefeliciteerd! 

Tijdens het juryberaad hadden we een gezellig feestje in de hal. Dansen en zingen op de liedjes van Kinderen voor Kinderen en als afsluiter de ´tsjoe tsjoe wa´!

De uitreiking van de prijzen voor de voorlezers werd gedaan door onze winnaar van vorig: Stijn. Stijn zat dit jaar ook in de jury, samen met Yvonne en juf Juke. Yvonne is al jarenlang een heel enthousiaste leesouder en Juke heeft jarenlang bij ons op school les gegeven.

WK knotshockey

WK knotshockey

De groepen 3 t/m 6 hebben meegedaan met het WK knotshockey. Dit werd georganiseerd door de gemeente, HV Dorsteti en Wijk Sport). Het was het grootste WK knotshockeytoernooi ooit! Het was een prachtige, zonnige, sportieve dag.

Schoolfotograaf

Schoolfotograaf

Alle kinderen, groepen, meesters en juffen zijn weer op de foto geweest. Het was een gezellige drukte in school. Het worden weer prachtige foto’s.

Musical en afscheid groep 8

Musical en afscheid groep 8

Groep 8 speelde woensdag 6 juli de eindmusical ‘Soap in de soep’ in het dorpshuis van Langbroek. ’s Ochtends voor de leerlingen en buren, ’s avonds voor ouders, opa’s, oma’s en genodigden. Het was een grappig verhaal en het plezier spatte ervan af. Na de musical namen ze afscheid van klasgenoten, de leerkrachten en de school. Nu eerst vakantie en dan naar het Voortgezet Onderwijs. Veel succes groep 8!

Thema Zomer

Thema Zomer

Het laatste thema van dit schooljaar zit er alweer op. De kinderen hebben genoten van dit leuke thema. Ons huisje was omgetoverd tot een vakantiehuisje. De kinderen konden spelen dat ze gingen zwemmen of lekker zonnen in de zon op een strandlaken in de hal. We hebben rekenspelletjes gedaan met nep ijsjes. Ook hebben de kinderen met Mien de meetmuis warm en koud en heel koud ervaren. Allemaal met bakjes water in verschillende temperaturen. Groep 2 heeft een week lang de buitenthemperatuur bijgehouden en gekeken hoe een thermometer werkt. Nu is alles alweer opgeruimd. De laatste dingen worden gepoetst en dan is het zomervakantie.

Avondvierdaagse

Avondvierdaagse

Afgelopen week hebben 63 kinderen deelgenomen aan de avondvierdaagse! Ook liepen er elke avond bij beide afstanden zo’n 20 ouders mee! Wat een gezelligheid was het weer! Het weer was prachtig, de stemming super en het plezier enorm. De kelen zijn schor gezongen en iedereen heeft de eindstreep gehaald. Alle ouders die meegelopen hebben, koffie hebben geschonken etc. heel erg bedankt! Thema Dieren

Thema Dieren

De afgelopen weken hebben de kinderen veel geleerd over verschillende dierentuindieren. We zijn het thema gestart met een bezoekje aan de dierentuin. Na het bezoekje hebben de kinderen plattegronden gemaakt van een eigen dierentuin. Ze hebben ook met klei olifanten, schildpadden, slangen en nog veel meer geboetseerd. Ze hebben geleerd hoe groot een hok moet zijn voor de schillende knuffeldieren. Samen bouwen met blokken of kapla en uitproberen welke dieren er wel en niet in passen. Het was een leuk en leerzaam thema.

Koningsspelen 2022

Koningsspelen 2022

Vrijdag 22 april hebben wij meegedaan aan de Koningsspelen, dit was ontzettend leuk! ´s Morgens zijn we de dag gestart met een heerlijk en gezond ontbijt om vervolgens vol energie richting de sportvelden van SVL te gaan. Om 9:00 uur hebben we met elkaar de Koningsspelen officieel geopend door samen te zingen en te dansen op ´FitTop10´, daarna konden we beginnen aan onze spelletjesochtend. Er was een springkussen, tronendans, lakeienloop, blikgooien en nog veel meer! Tussendoor een pauze met limonade en een heerlijke oranjecake en daarna gingen we weer verder met de spelletjes. We zagen alleen maar blije gezichten en het plezier spatte er vanaf. Om 12:00 uur kwam er een einde aan de spelletjesochtend en mocht de onderbouw al lekker naar huis. Groep 5 t/m 8 had ´s middags nog 3 clinics: koersbal, training bij Fit4All en free runnen. Bij het free runnen zijn er echt heel veel angsten overwonnen en grenzen verlegd: wat een toppers!

Wij kijken terug op een hele geslaagde dag en willen iedereen die ons hierbij geholpen heeft heel erg bedanken. Speciale dank aan alle ouders die bij de spelletjesochtend aanwezig waren en die de clinics gaven: door jullie enthousiasme en inzet was het écht een feestje. 

 

De foto’s van deze dag staan in de app.

 

Nationale Buitenlesdag

Nationale Buitenlesdag

5 april is het Nationale Buitenlesdag. Scholen die deelnemen geven een deel van de lessen buiten. Dat doen we al vaak en graag! Groep 1/2 is vanochtend al vroeg vertrokken naar Tuincentrum Merkens. Daar doen ze een fotospeurtocht. Ook heeft elk groepje een budget gekregen om iets leuks te kopen voor op het plein of in de klas. Groep 3/4 heeft taal- en leesles op het plein. Lekker in de buitenlucht lezen en bewegen!