NIEUWS

 

Thema Ridders en Kastelen

Thema Ridders en Kastelen

De afgelopen weken was het kinderboekenweek. Het thema En toen …, wij zijn met de kinderen terug naar de ridders en kastelen gegaan. De kinderen hebben veel geleerd over de tijd van toen. Dat ridders mooie schilden en helmen hebben en jonkvrouwen prachtige jurken en hele hoge hoeden. De kinderen hebben geleerd hoe je met blokken een prachtig kasteel kunt bouwen. We zijn ook bezig geweest met inhoud, hoeveel past er in een glas en hoeveel ml is dat dan? We hebben veel woorden geleerd, nar, zwaard, jonkvrouw, luit, vlag en nog veel meer. Met deze woorden hebben we gerijmd en in stukjes gehakt en weer geplakt. De kinderen hebben genoten van het prachtige kasteel, waarin ze even terug in de tijd konden gaan. Het was een prachtig thema. Na de herfstvakantie gaan we verder met het thema ‘herfst’.

Terug in de tijd met de Kinderboekenweek

Terug in de tijd met de Kinderboekenweek

Woensdag 30 september hebben we de Kinderboekenweek feestelijk geopend. We gaan terug in de tijd met het thema EN TOEN?.
De kinderen werden op het schoolplein opgevangen door een mummie, ridders, Napoleon, een Griekse godin en een Middeleeuwse boerin. Toen ze door de tijdmachine naar binnen gingen waren daar nog Charlie Chaplin, een hippie en Robin Hood. In de school waan je je in de Middeleeuwen. Er staat een kasteel met ophaalbrug in de gang, spannend…… We gaan de komende weken lekker lezen in spannende boeken, organiseren de voorleeswedstrijd en delen de gouden griffel en het gouden penseel uit. We hebben er zin in! Foto’s vindt u in onze app onder ‘foto’s’.

Nationale buitenlesdag

Nationale buitenlesdag

Dinsdag 22 september; Nationale Buitenlesdag

Wat een prachtige dag om heerlijk buiten wat lessen te krijgen en activiteiten te doen – dobbelsteenspelletjes, wandelend dictee, letters extra oefenen, renspelletjes, tekenles over schaduwen en zelfs topografieles. Voor ieder was er wat wils! Frisse lucht, beweging en een speelse manier van leren zorgen ervoor dat kinderen beter presteren.

We hebben genoten! ☀️

Nationale buitenlesdag

Nationale buitenlesdag

 

 

Wat was iedereen weer enthousiast bezig. Taak, spelling, rekenen, aardrijkskunde en nog veel meer.

Verder hebben de kinderen voldoende beweging gehad, ruim 10km gewandeld over de hele dag.

Al met al weer enorm genoten met de kinderen samen.

Ondersteboven van de buitenlesdag! 🙃

Ondersteboven van de buitenlesdag! 🙃

Rennend lezen, woorden spellen en zoeken naar het juiste antwoord van de rekensom. Lekker spelen en leren in het park, rond de school en op het plein. Wat een mazzel hadden we met het weer! ☀️
We hebben geprobeerd water te zuiveren met vershoudfolie het n schaduwen getekend van speelfiguren. Een heerlijke dag buiten met z’n allen!

Op de app zijn meer foto’s te vinden.

Thema Boeken

Thema Boeken

Het schooljaar zijn we gestart met het onderwerp bijen. We horen er namelijk allemaal ‘bij’. De kinderen hebben geleerd hoe bijen honing maken, hoe een bijenkorf ervan binnen uit ziet, dat bijen niet zomaar steken en dat bijen hele mooie beestjes zijn. Daarna zijn we verder gegaan met het thema boeken. De kinderen leren dat er verschillende soorten boeken zijn, wat je wel en niet met een boek kan doen en nog veel meer. We hebben ontdekt dat er letters in een boek staan, dat letters samen een woord vormen, dat een aantal woorden achter elkaar weer een zin is en dat je dan een verhaal krijgt . Tijdens het werken zijn we bezig geweest met knippen, hoe hou je een schaar vast en hoe knip je nu recht. Het eindresultaat mag er zeker zijn, goed gedaan.

Waardering ‘goed’ van inspectie

Waardering ‘goed’ van inspectie

OBS Piet de Springer is in januari door de inspectie bezocht en heeft de waardering ‘goed’ ontvangen. Onze school werd op 13 van de 15 onderdelen goed bevonden en op 2 voldoende.Trots op team, kinderen en ouders, want samen zijn wij de Piet de Springer! Hieronder kunt u het rapport van het bestuur lezen; de beoordeling van de Piet de Springer vindt u op bladzijde 16.

Beoordeling Onderwijs

page16image2128208592

Rapport vierjaarlijks onderzoek bestuur en scholen

 

We vliegen het nieuwe schooljaar in

We vliegen het nieuwe schooljaar in

Wat fijn om alle kinderen weer vrolijk en gezond op school te zien. Het was een prachtige zomer!

We mogen ook weer een aantal nieuwe kinderen verwelkomen: welkom Guus, Madelieve, Quinn, Julia, Finn en Luca. Aanstaande woensdag komt Jesse nieuw in groep 1. We hopen dat jullie je snel thuis voelen bij ons op school!

In de groepen is het schooljaar feestelijk geopend. In het kader van, ​we vliegen het nieuwe schooljaar in​, hebben alle groepen vliegtuigjes gevouwen. Daarna was het de bedoeling deze zo ver mogelijk de school in te gooien. wat een pret!

Eindmusical groep 8

Eindmusical groep 8

Op een bijzondere locatie, in het openluchttheater in de bossen van Doorn, sloot groep 8 gisteravond hun basisschooltijd af. Ze deden dat met de musical “Gewoon Super”. En die voerden ze ook supergoed op.
Na de opening van de school in mei zijn zij direct enthousiast aan de gang gegaan met het inoefenen van teksten en liedjes. Veel huisraad werd versleept van huis naar school; het decor was dan ook prachtig.
Fijn dat het afscheid op deze manier toch plaats kon vinden. En die bui die over ons heenkwam tijdens het afscheidslied van de leerkrachten, die hebben we er heel graag voor over gehad;-). Het gaat jullie goed groep 8! Dank aan alle ouders die ons, op welke manier dan ook, hebben geholpen om er een mooi afscheid van te maken.

Eindmusical groep 8

Thema Zomer

Thema Zomer

Het laatste thema van dit schooljaar is Zomer. Het staat in het teken van de zon, zwemmen, vakantie en nog veel meer. De kinderen leren woorden die bij het thema horen: zwembad, badpak, strand, zand, schep etc. Met bolletjes ijs leren ze splitsen. Als je 10 bolletjes ijs hebt kun je ze verdelen in 4 en 6, maar ook 3 en 7. We zijn ook druk geweest met voorwerpen sorteren, alle rode dingen bij elkaar of alle grote vormen bij elkaar. De knutselopdracht was maak een mooi strandlaken met verschillende verfrollers en verf vervolgens met een penseel jezelf. De kinderen hebben ook nog een mooie vlinder gemaakt. Dit is een mooie afsluiting van dit schooljaar.

Thema: het lichaam

Thema: het lichaam

Na een lange tijd van thuiswerken, videobellen en mailen, zijn we weer gezellig op school. We zijn op dit moment bezig met het thema Lichaam. Het thema spreekt de kinderen heel erg aan. We hebben naar onze lichaamsdelen gekeken, waar zit je arm, been, buik enz. Het oog is ook heel interessant, je ziet een zwart rondje en een mooie kleur erom heen. De kinderen hebben ontdekt dat niet iedereen dezelfde kleur ogen heeft, maar de meeste kinderen bruine ogen hebben in de klas. Het was een ook leuk om te zien dat het zwarte rondje kleiner en groter wordt als je je hand er even voor gehouden hebt. We zijn ook bezig met onze prachtige schoenenwinkel. De kinderen hebben hun voeten gemeten en weten nu allemaal welke schoenmaat iedereen heeft. In de winkel kun je schoenen uitzoeken en passen, te groot of te klein of misschien wel precies goed. Ook is er een kassa waar ze kunnen betalen. Ze zijn er druk mee. Tijdens het vouwen hebben we een mannetje gemaakt van vouwblaadjes. Voor groep 1 moesten de kinderen het rechte kruis vouwen en groep 2 wel 16 vierkantjes. Daarna aan de slag met de schaar en lijm. Het zijn prachtige kunstwerken geworden.

Lance heeft bloemen gelegd bij het monument van Piet de Springer

Lance heeft bloemen gelegd bij het monument van Piet de Springer

Lance heeft vanavond, namens de school, bloemen gelegd bij het monument van Piet de Springer.
In verband met Corona mocht er geen publiek bij aanwezig zijn. Het was vreemd, maar ook bijzonder dat we even stil konden staan bij hen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.

Eindfeest; toch nog naar de Efteling

Eindfeest; toch nog naar de Efteling

Vandaag vieren we feest! En gaan we toch nog naar de Efteling. De hele school staat vol met spelletjes die hiermee te maken hebben. Iedereen goede zin en fanatiek. Dank aan groep 7/8. Zij begeleiden vandaag het spellen-circuit en wat doen ze dat goed!

De school is gesloten, maar ons onderwijs gaat door

De school is gesloten, maar ons onderwijs gaat door

De school is gesloten t/m de meivakantie.

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus.
Deze maatregelen worden verlengd. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met de meivakantie.

Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang, zodat deze ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten. Alle ouders hebben hierover een brief ontvangen. Voor meer info:https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/kinderopvang/cruciale-beroepen