NIEUWS

 

Geslaagde brandoefening

Woensdag 19 september hebben we een aangekondigde brandoefening gehouden met de hele school. Hieruit zijn weer een hoop positieve punten naar voren gekomen maar ook een paar puntjes die aandacht nodig hebben.

Positief is dat alle kinderen en leerkrachten binnen twee minuten na het afgaan van het alarm de school uit waren. Dit op een zeer rustige en gecontroleerde manier. Dit is ook echt nodig om in geval van een echte calamiteit veilig het gebouw te verlaten. Verder waren ramen en deuren netjes afgesloten en was ook echt iedereen uit het gebouw.

Minder positief is dat (zie afbeelding) 2 groepen de plek van de brandhaard niet zagen of negeerden en gewoon langs/door de fictieve brand naar buiten liepen. Zo gericht op het ontruimen dat het blad (A3 formaat) niet opviel. Dit is voor de volgende keer iets om op te letten. Alhoewel…… een echte brandhaard zal meer opvallen;-)

Kinderen goed coöperatief bezig!

Wat heerlijk om te zien hoe de kinderen al meteen weer naar elkaar toetrekken. Langzaamaan begint het al weer een echte gezellige groep te worden. Het is te merken dat deze combinatie al vaker bij elkaar gezeten heeft en er ontstaat al een mooi saamhorigheidsgevoel.

Krul voor de school

In mei hebben wij deelgenomen aan de ouder- en leerling tevredenheidspeiling. We kregen een 8,3 van de ouders en een 9,2 van de leerlingen. Hier zijn we erg blij mee. Het kan natuurlijk altijd beter, dus……. we gaan hard aan de slag met de verbeterpunten.

Hieronder vindt u de samenvatting.

Samenvatting oudertevredenheidspeiling

 

Samenwerken tijdens gym

Na een ‘Frisse start’ in de groep, heeft groep 7-8 een lastige samenwerkingsopdracht volbracht tijdens de gymles. Terwijl zij aan elkaar gebonden waren, moesten zij van hoepel naar hoepel lopen. Dat is wel lastig! Welke voet moet eerst? Probeer niet te vallen!

Fijne vakantie!

Woensdag 11 juli heeft groep 8 afscheid genomen. Na een gezellige barbeque bij de familie Schuurman werden zij in Eendjes vervoerd naar het Dorpshuis. Daar speelden ze de musical ” Wie heeft de rol?”. Een groep met talent, met prachtige zangsolo’s. Na een groot en welverdiend applaus namen ze afscheid van hun basisschoolperiode. Rocky, Mika, Lotje, Gabi, Anouk, (A)nouk, Cheyenne, Paul, David, Vera en Johanna zijn klaar voor de sprong naar het voortgezet onderwijs. Heel veel succes allemaal en kom nog eens terug om te laten weten hoe het met je gaat.

Ook Nikki, Jet en Noufael gaan ons verlaten. Zij gaan verhuizen naar Wijk bij Duurstede. Nikki en Jet gaan naar De Windroos; Noufael naar ’t baken. We gaan jullie missen. Heel veel plezier en succes op jullie nieuwe school.

We wensen iedereen een heel fijne vakantie. Geniet ervan!

Team OBS Piet de Springer

Juf Juke vandaag voor het laatst voor de groep.

Vandaag heeft groep 3/4 kunnen genieten van een ochtend met juf Juke. Juf Juke verzorgde haar laatste schooljaar de RT. Heel veel kinderen kregen van haar een steuntje in de rug. Morgen neemt ze afscheid na 22 jaar Piet de Springer. Juf Juke gaan we missen….. Altijd vrolijk, altijd positief, altijd aanwezig en met een groot hart voor alle kinderen op school. Morgen kunnen ouders haar de hand schudden tussen 14:30 uur en 15:30 uur. Komt allen!

Op bezoek bij Makerslab en Oceanz in Ede, groep 7/8

Als verdieping op het project van onze eigen 3D printer ging groep 7-8 op dinsdag 3 juli jl.  naar ‘Makerslab’ en ‘Oceanz’ in Ede. Daar kregen zij meer informatie over het printen met een 3D printer. Ook mochten ze zelf aan de slag met een lasersnijder en met virtual reality. Iedereen mocht met de lasersnijder zelf een naamplaatje snijden uit een stuk plastic en zijn of haar naam schrijven in virtual reality.

Deze dag mochten zij ook een kijkje nemen bij een bedrijf dat professioneel met 3Dprinters werkt. Noëlle Smit en Nienke Leppink: ‘Er lagen allemaal voorwerpen op ons te wachten toen we daar aankwamen. Er waren hakken, tassen, nep-schedels, protheses, beeldjes en een soort autootjes. We kregen een kijkje bij de 3D printers, die kostten wel 1.000.000 euro! Die printers maken het product op een andere manier dan wij dat doen. Wij werken met PLA-filament. Zij werken met een poeder, waar de brander steeds een laadje in smelt en zo het product gevormd wordt. Het was super leuk om te zien en een super bijzondere ervaring.’

De groep kan nu zelf nog beter aan de slag met de eigen gebouwde 3D printer. Ze weten meer over de programma’s en de mogelijkheden. Iets met eigen ogen zien maakt toch meer indruk dan het horen en zien vanaf het schoolbord. Veel dank aan Makerslab en Oceanz voor deze bijzondere ochtend!

Fittest

Vandaag heeft groep 7/8 de fittest gehad. Naast verschillende kracht en snelheid opdrachten, hebben zij ook de ‘Shuttle Run test’ gedaan. Iedereen heeft goed zijn best gedaan! Wat een toppers!

Avondvierdaagse 2018

Dinsdag zijn de kinderen gestart met de avondvierdaagse. Het gaat super. De kinderen hebben het allemaal gehaald en zijn klaar voor een lekker voetenbadje. En dan …… Wat zullen ze lekker slapen!

Groep 7/8 op kamp

Groep 7/8 is op kamp. Wat hebben ze er zin in! Vrijdag komen ze moe, maar boordevol verhalen weer terug. Foto’s van het kamp worden daarna op de web-site geplaatst.

schoolreisje Dinoland 22 mei 2018

Eindelijk was het zover. Schoolreisje! Met de groepen 1 t/m 6 vertrokken we met een grote dubbeldekker en een vrolijk zingende buschauffeuse naar Dinoland in Zwolle. Na een uur kletsen, lachen en snoepen kwamen we in Zwolle aan. In het park mochten de kinderen in groepjes rondlopen en alles doen wat ze leuk vonden. Dat was oa lekker spelen in het klimparadijs, ravotten in de speeltuin, langs de dinosaurussen lopen (die echt bewegen en geluid maken), botten graven, op de skelters en nog veel meer. In de middag kregen we frietjes met een snack. Heerlijk even binnen zitten want buiten was het wel heel erg warm. Maar niet te lang want er was nog zo veel te zien en te doen. Na een vermoeiende maar gezellige dag reden we om half 4 weg uit Zwolle. Even leek het voor de ouders alsof alle kinderen achter waren gebleven in Dinoland maar gelukkig was dat maar een grapje.

Wat een heerlijk gezellig schoolreisje. Dank aan alle begeleiders!

 

 

project bouwen

Voor de meivakantie hebben de kinderen enthousiast aan het thema bouwen gewerkt. We begonnen met een mooi boek “Kom uit die kraan!”. De kinderen hebben allerlei opdrachtjes uitgevoerd en werden zo zelf ook een echte bouwer. Opdrachten waren bijvoorbeeld: bouw alleen (maar soms ook samen) van blokken of Kapla een huis (met verdiepingen), knutsel een hijskraan, ontwerp je eigen huis en bouw of teken na.

In de werkplaats konden we met gereedschap, overalls en helmen goed aan de slag. De echte gevaarlijke plekken (zoals de tentoonstelling van echt gereedschap en de bouwhoek op de gang) waren afgezet met het daarvoor bedoelde rood-witte lint. Omdat alle kinderen zo goed hebben mee gedaan is er een uitstapje naar de bouwplaats tegenover de school georganiseerd. We werden ontvangen door bouwer Kees die een interessante  rondleiding door de bouw gaf met als afsluiting een kijkje in de keet.

Al met al een super geslaagd bouw-project!

3D printer goedgekeurd!

Vandaag is onze zelf gebouwde 3D printer geïnspecteerd. Remco Liefting van 3D Kanjers kwam onze printer inspecteren voordat we hem mochten gebruiken. Remco vond dat we het erg goed hebben gedaan! Hij was onder de indruk! Na de inspectie hebben we direct uitleg gekregen hoe we de printer ook echt kunnen gebruiken en is er een testafdruk gemaakt. Komende periode kunnen we de eerste eigen prints maken. Super goed gedaan, groep 7-8!

Talentenshow

Op vrijdag 13 april hebben de kinderen van groep 3/4 hun talenten getoond aan alle ouders, oma’s, opa’s en andere belangstellenden.
Er waren jongleurs, kunstenaars, dansers en danseressen, muzikanten en nog veel meer.
Wat mooi om te zien dat ieder kind in zichzelf een talent herkent. Want wat is er mooier dan stralen met iets waarvan jijzelf geniet. Je hoeft niet de beste te zijn maar je moet kunnen genieten van je eigen vaardigheden. Trots zijn op dat wat jij kan! Nou en trots waren ze zeker!
Wat een fantastische voorstelling! Kinderen bedankt!

Kampioenen!

Vandaag heeft groep 7-8 het schoolvoetbaltoernooi gehad. De meisjes zijn kampioen geworden!! Gefeliciteerd, dames! Ook de jongens hebben erg goed hun best gedaan. We zijn super trots op iedereen! Veel dank aan de ouders die hebben geholpen deze dag: Anja (coach jongens), Sonja (coach dames), Sander en Elroy (scheidsrechters). Ook dank aan de ouders die ervoor zorgden dat we allemaal bij CDW terecht kwamen en weer terug op school kwamen.

 

Gezellige Koningsspelen

Kinderen, leerkrachten en ouders hebben een topdag achter de rug. Vanochtend begonnen de kinderen met het Koningsontbijt in de klas. Na de opening, dansend op ‘Fit-lala’, gingen de kinderen in gemengde groepjes langs de spelen. Koekhappen, ski-lopen, munten slaan, verkleedpartij, oefenen voor butler en nog veel meer; er was voor elk wat wils. Voor de bovenbouw waren er in de middag ‘clinics’ georganiseerd. Ze gingen sporten bij ‘Fit for all’, koersballen in het Dorpshuis en verstoppen in het donker in de sportzaal. Er zaten echt wat koersbal-talentjes voor de toekomst tussen. Dank aan alle ouders, vrijwilligers, Fit for all en de ‘koersbal-instructeurs’; het was een zeer geslaagde dag!

Blog nr. 6 3D printer

Vandaag 16 apr. 2018 zijn de kinderen weer druk in de weer om de 3D printer zo snel mogelijk af te krijgen. Misschien is vandaag wel de laatste keer, of misschien ook niet.

De z-stage is vandaag afgerond en erop gezet. De material feeder is er ook al op gezet. Het gaat heel erg goed vandaag, vergeleken met de aller eerste keer werken de kinderen lekker samen, begrijpen ze Engels steeds beter en uiteindelijk komt er een mooi resultaat uit. Nu (13:30 uur) zijn de kinderen van de elektronics bezig en zometeen komt de bouwinspecteur het controleren. Ik ben heel trots op iedereen!!

Johanna

IMG_20180416_133311 IMG_20180416_133257 IMG_20180416_133218

Boekpresentatie ‘Langbroek in de Tweede Wereldoorlog’

Groep7/8 is vrijdag 13 april naar een boekbespreking van Langbroek in de 2de Wereldoorlog geweest.

Er werd eerst een toespraak gehouden in het Hervormd Centrum en daarna werden er 3 bloemstukken gelegd. Door ons ook, Ashlee en Jorge waren de gelukkigen. De mevrouw die het boek heeft geschreven, Loek Caspers, vertelde over haar belevingen in de Tweede Wereldoorlog. Ik vond het erg interessant, want ze vertelde over het verstoppen van bommen in een kast op de basisschool. Dat vond ik wel gek om te horen. Gelukkig kregen de kinderen vrij toen de bommen er lagen en werd er gezegd dat er een ziekte heerste op school. Zodat niemand door had dat de kinderen om de andere reden, namelijk de bommen, niet naar school konden.

Zij herhaalde drie keer: “Help altijd een mens in nood”. Speel met vluchtelingenkinderen en zorg dat zij zich thuis voelen.

Ashlee vond het een leuke beleving, Jorge vond het een eer dat het mocht.

Alle kinderen van groep 7-8 kregen een boekje mee naar huis.

Door Nienke (groep 7)