NIEUWS

 

Talentenshow

Op vrijdag 13 april hebben de kinderen van groep 3/4 hun talenten getoond aan alle ouders, oma’s, opa’s en andere belangstellenden.
Er waren jongleurs, kunstenaars, dansers en danseressen, muzikanten en nog veel meer.
Wat mooi om te zien dat ieder kind in zichzelf een talent herkent. Want wat is er mooier dan stralen met iets waarvan jijzelf geniet. Je hoeft niet de beste te zijn maar je moet kunnen genieten van je eigen vaardigheden. Trots zijn op dat wat jij kan! Nou en trots waren ze zeker!
Wat een fantastische voorstelling! Kinderen bedankt!

Kampioenen!

Vandaag heeft groep 7-8 het schoolvoetbaltoernooi gehad. De meisjes zijn kampioen geworden!! Gefeliciteerd, dames! Ook de jongens hebben erg goed hun best gedaan. We zijn super trots op iedereen! Veel dank aan de ouders die hebben geholpen deze dag: Anja (coach jongens), Sonja (coach dames), Sander en Elroy (scheidsrechters). Ook dank aan de ouders die ervoor zorgden dat we allemaal bij CDW terecht kwamen en weer terug op school kwamen.

 

Gezellige Koningsspelen

Kinderen, leerkrachten en ouders hebben een topdag achter de rug. Vanochtend begonnen de kinderen met het Koningsontbijt in de klas. Na de opening, dansend op ‘Fit-lala’, gingen de kinderen in gemengde groepjes langs de spelen. Koekhappen, ski-lopen, munten slaan, verkleedpartij, oefenen voor butler en nog veel meer; er was voor elk wat wils. Voor de bovenbouw waren er in de middag ‘clinics’ georganiseerd. Ze gingen sporten bij ‘Fit for all’, koersballen in het Dorpshuis en verstoppen in het donker in de sportzaal. Er zaten echt wat koersbal-talentjes voor de toekomst tussen. Dank aan alle ouders, vrijwilligers, Fit for all en de ‘koersbal-instructeurs’; het was een zeer geslaagde dag!

Blog nr. 6 3D printer

Vandaag 16 apr. 2018 zijn de kinderen weer druk in de weer om de 3D printer zo snel mogelijk af te krijgen. Misschien is vandaag wel de laatste keer, of misschien ook niet.

De z-stage is vandaag afgerond en erop gezet. De material feeder is er ook al op gezet. Het gaat heel erg goed vandaag, vergeleken met de aller eerste keer werken de kinderen lekker samen, begrijpen ze Engels steeds beter en uiteindelijk komt er een mooi resultaat uit. Nu (13:30 uur) zijn de kinderen van de elektronics bezig en zometeen komt de bouwinspecteur het controleren. Ik ben heel trots op iedereen!!

Johanna

IMG_20180416_133311 IMG_20180416_133257 IMG_20180416_133218

Boekpresentatie ‘Langbroek in de Tweede Wereldoorlog’

Groep7/8 is vrijdag 13 april naar een boekbespreking van Langbroek in de 2de Wereldoorlog geweest.

Er werd eerst een toespraak gehouden in het Hervormd Centrum en daarna werden er 3 bloemstukken gelegd. Door ons ook, Ashlee en Jorge waren de gelukkigen. De mevrouw die het boek heeft geschreven, Loek Caspers, vertelde over haar belevingen in de Tweede Wereldoorlog. Ik vond het erg interessant, want ze vertelde over het verstoppen van bommen in een kast op de basisschool. Dat vond ik wel gek om te horen. Gelukkig kregen de kinderen vrij toen de bommen er lagen en werd er gezegd dat er een ziekte heerste op school. Zodat niemand door had dat de kinderen om de andere reden, namelijk de bommen, niet naar school konden.

Zij herhaalde drie keer: “Help altijd een mens in nood”. Speel met vluchtelingenkinderen en zorg dat zij zich thuis voelen.

Ashlee vond het een leuke beleving, Jorge vond het een eer dat het mocht.

Alle kinderen van groep 7-8 kregen een boekje mee naar huis.

Door Nienke (groep 7)

 

Groep 5/6 got Talent ‘Movies’

Opnieuw was ‘Tussen de Schuifdeuren’ een succes! Vooraf hard werken, plezier hebben en aan een goed gevuld publiek laten zien wat je echt leuk vindt… Er werd gedanst, geturnd en toneelgespeeld. Ook werd er op de dwarsfluit gespeeld, een verhaal verteld voorzien van zelfgemaakte illustraties, een quiz gehouden en natuurlijk gepresenteerd. Zelfs de techniek werd verzorgd door één van de kids, Guy. De kinderen hebben zelf de show van A tot Z in elkaar gezet. Fantastisch! Wij hopen dat u genoten heeft van al het talent dat u gezien heeft. Dank voor uw aanwezigheid!

Groep 5/6 got Talent ‘Movies’

Opnieuw was ‘Tussen de Schuifdeuren’ een succes! Vooraf hard werken, plezier hebben en aan een goed gevuld publiek laten zien wat je echt leuk vindt… Er werd gedanst, geturnd en toneelgespeeld. Ook werd er op de dwarsfluit gespeeld, een verhaal verteld voorzien van zelfgemaakte illustraties, een quiz gehouden en natuurlijk gepresenteerd. Zelfs de techniek werd verzorgd door één van de kids, Guy. De kinderen hebben zelf de show van A tot Z in elkaar gezet. Fantastisch! Wij hopen dat u genoten heeft van al het talent dat u gezien heeft. Dank voor uw aanwezigheid!

Blog nr. 5 3D printer

Hallo allemaal en welkom bij de blog. Vandaag hebben Anouk, Duncan en Jorge aan de 3D printer gewerkt, ze hebben de Extrushion Head erin gebouwd. Dat is de spuitkop die het plastic op de goede plek spuit. Zelfs de Z-stage kan vandaag aan de gang! Hier werken Paul en David vandaag aan. De rest van de klas gaat verder met de presentaties aan de andere klassen. Elk groepje maakt een presentatie voor een andere groep die zij volgende week gaan presenteren.

We hopen dat het volgende onderdeel volgende week in de printer gebouwd kan worden!

Dit was de blog gemaakt door Anouk en Rocky. Tot de volgende blog.

 

Blog nr. 4 3D printer

Vandaag heeft het groepje van de x-y as deze verder ingebouwd in het frame. De rest van de klas heeft gewerkt aan de theorie van de 3D printer. Zij maken een presentatie voor de andere groepen, zodat iedereen op de hoogte is van de mogelijkheden van de 3D printer bij ons op school. Volgende week zal het volgende onderdeel, de Extrushion head, ingebouwd worden in het frame. Zo komen we steeds wat dichter bij het eindresultaat!

Blog nr 3. 3D printer

Hallo Allemaal, Welkom in de blog.

We hebben vandaag weer gewerkt aan de 3Dprinter.

Veel groepjes zijn al klaar met het in elkaar zetten van hun onderdeel behalve de Elektronics. Zij konden ook nog niet beginnen aan hun onderdeel. Hier moet de rest eerst voor klaar zijn.

De kinderen die al klaar zijn, bedenken hoe we met de 3Dprinter de school een probleem kunnen oplossen. Dus dingen maken waar je echt iets aan hebt als je op school bent. Zo maakt Johanna bijvoorbeeld een: Multi functioneel opbergsysteem dat er uit ziet als een bakje.

De X-Y as is nu hun onderdeel in het Frame aan het zetten. Want het Frame is al klaar! Goed gedaan Noëlle, Anouk en Rocky!!

Dit was de blog van 27-03-2018 Tot De Volgende Keer.

Nienke Leppink

 

 

Naar de lammetjes.

Groep 1/2 en 3/4 hebben vandaag een bezoek gebracht aan de lammetjes. Wat waren ze lief en zacht en wat hebben we een hoop geleerd. De kinderen hadden een hoop vragen en die zijn allemaal beantwoord. Dank aan ‘Opa en Oma’ Damen.

Lentekriebels

‘Wie ben ik?’ Ieder kind heeft eigen kwaliteiten en talenten om trots op te zijn. De een is goed in sporten, de ander kan goed pannenkoeken bakken. De een is altijd aardig, de ander altijd vrolijk. Je kunt trots zijn op iets wat je graag doet of waar je goed in bent, maar ook om wie je bent. Vandaag zijn we hierover met elkaar in gesprek gegaan en hebben we gekeken wat ieder zo speciaal maakt. Daarnaast zijn we ons bewust geworden van de ideaal- en schoonheidsbeelden in de media en de invloed die deze kunnen hebben op ons zelfbeeld. We weten nu dat de beelden in de media vaak niet overeenkomen met de alledaagse werkelijkheid. Zo zijn we tot de conclusie gekomen dat onze 22 vaders zeker niet allemaal spierbundels met een sixpack zijn en dat ook niet alle vrouwen lang en slank zijn. “Veel van hen hebben gewoon ballonnen in hun borsten en dragen veel make-up!”, aldus de kinderen.

Tijdens de les hebben we ook nagedacht over wie we zijn, waar we van houden en over onze eigenschappen en talenten. Ook hebben we allerlei positieve eigenschappen van elkaar benoemd en nagedacht over wat we leuk vinden aan anderen. Deze complimentjes hebben we voor elkaar opgeschreven op rode en roze harten.

Vanmiddag nemen de kinderen thuis een interview af, met als doel meer te weten te komen over de geboorte en te leren dat de geboorte van kinderen ook verschillend kan verlopen. Veel plezier!

Blog nr. 2 3D printer

Door Ashlee en Babak.

Dag 2 van het bouwen van de 3D printer. Alle groepjes zijn bezig met hun onderdelen van de 3D printer, ze gaan hard te werk. Alle groepjes konden gelijk starten ze hadden de spullen van vorigen week nog. Voor de materialen baas was het een stuk rustiger. Iedereen doet erg zijn best om het zo precies mogelijk te doen. Soms gaat het ergens fout, maar dat maakt niet uit: van fouten leer je. Er is al een onderdeel af en dat is de ulti controller. Hij is gemaakt door Gabi en Rocky. Ze zijn er erg trots op!!!

Blog nr. 1 3D printer

Vandaag zijn we gestart met het bouwen van de 3D printer! Pffoe.. dat was toch wel lastig! Het was vandaag echt even wennen met het halen van de materialen, zoeken hoe de bouwinstructie werkt en het werken met het gereedschap. Maar na deze goede start kunnen we volgende week vlotter aan de slag!

De komende weken zullen de kinderen van de groep om de beurt een blog bijhouden over het bouwen aan de 3D printer. Dus houd deze pagina in de gaten! Ook zullen er foto’s in het fotoalbum op de site komen.

Veel lees plezier de komende weken!

Johanna naar finale voorleeswedstrijd provincie Utrecht.

Johanna uit Langbroek wint regionale Voorleeswedstrijd

12-03-2018, 13:15 | Lezersnieuws | De Kaap

Op woensdag 7 maart jl vond de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd plaats in De Cultuurfabriek  in Veenendaal. Deelnemers uit de regio Zuid-Oost Utrecht streden tegen elkaar om de felbegeerde eerste plek. Johanna van OBS Piet de Springersschool uit Langbroek las voor uit het boek 100% Coco van auteur Niki Smit. Ze werd door de jury geprezen om haar goede voorleestempo en intonatie. Ook het voorlezen van moeilijke Engelse woorden ging haar goed af. Johanna zal op 9 april de regio Zuid-Oost Utrecht vertegenwoordigen.in de finale van de provincie Utrecht in Nieuwegein .

Zelf een 3D printer bouwen

Persbericht 3D printer

07-03-2018, 07:28 | Van de redactie

LANGBROEK Samen met je klas een heuse 3D-printer bouwen. Hoe cool is dat? De leerlingen van groep 7/8 van openbare basisschool Piet de Springer in Langbroek doen mee met de 3Dkanjers experience. Een project waarmee de school aansluit bij wat de toekomst aan vaardigheden vraagt.

Het enthousiasme onder de leerlingen is groot. Eigenlijk al vanaf het moment waarop het project bekend werd gemaakt, vertelt schooldirecteur Jeanette Brinksma. “De kinderen reageerden enthousiast en zitten vol ideeën. Leuk om te zien dat de ‘doeners’ ook meteen opveren.”

BOUWEN Het is dan ook een bijzonder project. Afgelopen maandag kregen de kinderen een inspirerende introductie door Remco Liefting van 3Dkanjers. Eerder al woonden leerkrachten een workshop bij. De komende weken gaan de leerlingen de printer zelf in elkaar zetten. “Op die manier leren ze de techniek achter het apparaat kennen”, zegt Brinksma. “En hopelijk voelen ze zich dan ook verantwoordelijk voor de 3D-printer.”

TEKENEN Na het bouwproces wordt de printer gecontroleerd, en kunnen de leerlingen via 3D tekenprogramma’s, zoals Tinkercad, ermee aan de slag. Ook staat er een bezoek op het programma bij een bedrijf dat met een 3D-printer werkt.

TECHNOLOGIE Het project past perfect bij het onderwijs dat de school voor ogen heeft. Naast een stevige basis op het gebied van rekenen, taal en wereldoriënterende vakken, steeds meer onderzoekend en coöperatief leren. Met daarbij nadrukkelijk ook aandacht voor technologische ontwikkelingen.

TOEKOMST De kleine, veilige school hecht aan vernieuwing. “Juist omdat de kinderen zich zo veilig en betrokken voelen, kunnen ze zich ontwikkelen, komen talenten tot bloei. Door steeds meer onderzoekend te leren en samen te werken, zijn ze actief met de stof bezig en doen ze veel kennis en vaardigheden op. Wij bereiden ze graag voor op de wereld van morgen.”

 

 

Bedankt leesmaatje!

Isolde uit groep 8 heeft een hele periode met Emma uit groep 3 gelezen. Omdat Emma zo goed haar best deed, vond Isolde dat Emma een kleinigheidje verdiende. Isolde heeft een ‘squishy’ voor haar gekocht! Een roze ‘narwal’.Dat is een walvis met een eenhoorn. Wij vinden dit super lief van Isolde! En Emma is er erg blij mee! Isolde hoefde dit niet te doen, maar wilde dit zo graag dat ze dit van haar eigen zakgeld heeft gedaan.