NIEUWS

 

Afsluiting project ‘Circus’

Afsluiting project ‘Circus’

Drie weken lang hebben alle groepen gewerkt aan ons project ‘Circus’. Het project werd donderdag 23 maart afgesloten met een spetterende circusdag met circus Tadaa. De kinderen oefenden onder andere de kunst van bal-lopen, jongleren, koorddansen en trapeze. Hierbij was veel inzet van ouders.Prachtig om te zien dat alle kinderen de verschillende onderdelen aan het eind van de dag al goed onder de knie hadden. De dag werd afgesloten met een druk bezochte voorstelling. Het was een prachtige dag met alleen maar blije, trotse gezichten.

Voorleesontbijt

Voorleesontbijt

De nationale voorleesdagen zijn geopend met een gezellig voorleesontbijt. Nancy, van ‘Natuurlijk, heel leuk’  las de kinderen van de onderbouw voor uit het boek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. De kinderen hebben er, onder het genot van een heerlijk croissantje, met veel plezier naar geluisterd.

Waardering ‘goed’ van inspectie

Waardering ‘goed’ van inspectie

OBS Piet de Springer is door de inspectie bezocht en heeft de waardering ‘goed’ ontvangen. Onze school werd op 13 van de 15 onderdelen goed bevonden en op 2 voldoende.Trots op team, kinderen en ouders, want samen zijn wij de Piet de Springer! Hieronder kunt u het rapport van het bestuur lezen; de beoordeling van de Piet de Springer vindt u op bladzijde 16.

Beoordeling Onderwijs

page16image2128208592

Rapport vierjaarlijks onderzoek bestuur en scholen

 

Mooie opbrengst voor Kerstactie voor de voedselbank

Mooie opbrengst voor Kerstactie voor de voedselbank

Wat een grote hoeveelheid eten stond er in de hal. Acht kratten vol eten en nog een aantal tassen en dozen. Bij de voedselbank waren de vrijwilligers blij verrast met de grote hoeveelheid producten. De leerlingenraad heeft het eten naar het inzamelpunt gebracht. Namens de Voedselbank heel erg bedankt!

Afsluiting Kinderboekenweek

Afsluiting Kinderboekenweek

Vandaag sloten we de Kinderboekweek af met onze jaarlijkse voorleeswedstrijd. Ook de gouden griffel (voor het beste verhaal) en het gouden penseel (voor de mooiste tekening) werden vandaag uitgereikt.

Er werd aandachtig geluisterd naar onze voorlezers; er werd echt heel erg mooi voorgelezen! Wij zijn trots op alle kandidaten.

  • De winnaar van onze voorleeswedstrijd is geworden: Yenthe uit groep 4!
  • De winnaar van de Gouden Griffel: Finn uit groep 6
  • De winnaar van het Gouden Penseel: David uit groep 3

Yenthe, Finn en David: van harte gefeliciteerd! 

Tijdens het juryberaad hadden we een gezellig feestje in de hal. Dansen en zingen op de liedjes van Kinderen voor Kinderen en als afsluiter de ´tsjoe tsjoe wa´!

De uitreiking van de prijzen voor de voorlezers werd gedaan door onze winnaar van vorig: Stijn. Stijn zat dit jaar ook in de jury, samen met Yvonne en juf Juke. Yvonne is al jarenlang een heel enthousiaste leesouder en Juke heeft jarenlang bij ons op school les gegeven.

WK knotshockey

WK knotshockey

De groepen 3 t/m 6 hebben meegedaan met het WK knotshockey. Dit werd georganiseerd door de gemeente, HV Dorsteti en Wijk Sport). Het was het grootste WK knotshockeytoernooi ooit! Het was een prachtige, zonnige, sportieve dag.

Schoolfotograaf

Schoolfotograaf

Alle kinderen, groepen, meesters en juffen zijn weer op de foto geweest. Het was een gezellige drukte in school. Het worden weer prachtige foto’s.

Musical en afscheid groep 8

Musical en afscheid groep 8

Groep 8 speelde woensdag 6 juli de eindmusical ‘Soap in de soep’ in het dorpshuis van Langbroek. ’s Ochtends voor de leerlingen en buren, ’s avonds voor ouders, opa’s, oma’s en genodigden. Het was een grappig verhaal en het plezier spatte ervan af. Na de musical namen ze afscheid van klasgenoten, de leerkrachten en de school. Nu eerst vakantie en dan naar het Voortgezet Onderwijs. Veel succes groep 8!

Thema Zomer

Thema Zomer

Het laatste thema van dit schooljaar zit er alweer op. De kinderen hebben genoten van dit leuke thema. Ons huisje was omgetoverd tot een vakantiehuisje. De kinderen konden spelen dat ze gingen zwemmen of lekker zonnen in de zon op een strandlaken in de hal. We hebben rekenspelletjes gedaan met nep ijsjes. Ook hebben de kinderen met Mien de meetmuis warm en koud en heel koud ervaren. Allemaal met bakjes water in verschillende temperaturen. Groep 2 heeft een week lang de buitenthemperatuur bijgehouden en gekeken hoe een thermometer werkt. Nu is alles alweer opgeruimd. De laatste dingen worden gepoetst en dan is het zomervakantie.

Avondvierdaagse

Avondvierdaagse

Afgelopen week hebben 63 kinderen deelgenomen aan de avondvierdaagse! Ook liepen er elke avond bij beide afstanden zo’n 20 ouders mee! Wat een gezelligheid was het weer! Het weer was prachtig, de stemming super en het plezier enorm. De kelen zijn schor gezongen en iedereen heeft de eindstreep gehaald. Alle ouders die meegelopen hebben, koffie hebben geschonken etc. heel erg bedankt! Thema Dieren

Thema Dieren

De afgelopen weken hebben de kinderen veel geleerd over verschillende dierentuindieren. We zijn het thema gestart met een bezoekje aan de dierentuin. Na het bezoekje hebben de kinderen plattegronden gemaakt van een eigen dierentuin. Ze hebben ook met klei olifanten, schildpadden, slangen en nog veel meer geboetseerd. Ze hebben geleerd hoe groot een hok moet zijn voor de schillende knuffeldieren. Samen bouwen met blokken of kapla en uitproberen welke dieren er wel en niet in passen. Het was een leuk en leerzaam thema.

Koningsspelen 2022

Koningsspelen 2022

Vrijdag 22 april hebben wij meegedaan aan de Koningsspelen, dit was ontzettend leuk! ´s Morgens zijn we de dag gestart met een heerlijk en gezond ontbijt om vervolgens vol energie richting de sportvelden van SVL te gaan. Om 9:00 uur hebben we met elkaar de Koningsspelen officieel geopend door samen te zingen en te dansen op ´FitTop10´, daarna konden we beginnen aan onze spelletjesochtend. Er was een springkussen, tronendans, lakeienloop, blikgooien en nog veel meer! Tussendoor een pauze met limonade en een heerlijke oranjecake en daarna gingen we weer verder met de spelletjes. We zagen alleen maar blije gezichten en het plezier spatte er vanaf. Om 12:00 uur kwam er een einde aan de spelletjesochtend en mocht de onderbouw al lekker naar huis. Groep 5 t/m 8 had ´s middags nog 3 clinics: koersbal, training bij Fit4All en free runnen. Bij het free runnen zijn er echt heel veel angsten overwonnen en grenzen verlegd: wat een toppers!

Wij kijken terug op een hele geslaagde dag en willen iedereen die ons hierbij geholpen heeft heel erg bedanken. Speciale dank aan alle ouders die bij de spelletjesochtend aanwezig waren en die de clinics gaven: door jullie enthousiasme en inzet was het écht een feestje. 

 

De foto’s van deze dag staan in de app.

 

Nationale Buitenlesdag

Nationale Buitenlesdag

5 april is het Nationale Buitenlesdag. Scholen die deelnemen geven een deel van de lessen buiten. Dat doen we al vaak en graag! Groep 1/2 is vanochtend al vroeg vertrokken naar Tuincentrum Merkens. Daar doen ze een fotospeurtocht. Ook heeft elk groepje een budget gekregen om iets leuks te kopen voor op het plein of in de klas. Groep 3/4 heeft taal- en leesles op het plein. Lekker in de buitenlucht lezen en bewegen!

Project Muziek

Project Muziek

We hebben 3 weken met de hele school gewerkt aan het project muziek. De kinderen in onze klas hebben veel geleerd over verschillende soorten muziek. Dat muziek je vrolijk, verdrietig of boos maakt. Dat er verschillende meningen zijn over het zelfde liedje. Dat muziek niet alleen liedjes zijn met zang, maar alleen met instrumenten. De kinderen hebben heerlijk gewerkt in een heus muziekwinkeltje. Je kon er van alles kopen oa. muziekinstrumenten en cd’s. Ook moest je betalen met muntjes. Naast een leuke muziekwinkel hadden we ook een hoek waar je kon experimenteren met verschillen instrumenten. We hebben ook gewerkt rondom het prentenboek ‘piano en de beer’. Het project hebben gezamenlijk afgesloten met mooie optredens. De kleuters hebben gedanst op de muziek van Vivaldi.

Spetterende afsluiting ‘Muziek maestro’

Spetterende afsluiting ‘Muziek maestro’

Donderdag 24 maart, in de zon, met alle ouders en heel veel andere belangstellenden sloten we ons project ‘Muziek maestro’ af.
Drie weken lang hebben wij gezongen, gedanst en op allerlei manieren muziek gemaakt. Het plezier spatte ervan af. Alle groepen traden op op het schoolplein. De kleuters dansten op Vivaldi, groep 3/4 zong het Peter en de wolf-lied ‘Hoor wat er klinkt’, groep 5/6 zong een lied uit de ‘Lion king’, groep 7/8 deed aan body-percussie. Het team vormde een heuse huis-tuin-en keuken band. Het was een avond met veel applaus. Wat fijn dat dit weer kan!
Project ‘Muziek maestro!’ geopend

Project ‘Muziek maestro!’ geopend

Je kunt overal muziek mee maken. Met onder andere pannen, kliko’s en kratten verzorgden de leerkrachten een spetterende opening van ons schoolbrede project. In alle groepen besteden we de komende drie weken dagelijks aandacht aan muziek, in allerlei vormen.

Op 24 maart sluiten we het project af met een tentoonstelling/ voorstelling voor alle ouders. Fijn dat dat weer kan!

Werken met een green screen (groep 5 t/m 8)

Werken met een green screen (groep 5 t/m 8)

22 februari had de bovenbouw een KEK-dag. Ze leerden werken met een green screen. Eerst mochten ze zelf de achtergrond ontwerpen. Alles mocht; van sneeuwlandschap tot paardenstal. Vervolgens gingen ze met de tablets aan de slag. Op de tablets zagen ze zichzelf met de achtergrond die ze zelf hadden ontworpen.  In het echt zagen ze alleen maar een groen doek. Ten slotte namen ze filmpjes op en konden deze later terug kijken. Soms leek het net of je echt op de Noordpool of in de studio van NOS was. De kinderen hebben genoten!