NIEUWS

 

Piet de Springer 35 jaar!

Piet de Springer 35 jaar!

Wij bestaan dit schooljaar 35 jaar. Dat gaan we vieren! Gedurende het schooljaar is er een aantal feestelijke activiteiten. Op donderdag 17 oktober starten we met een activiteit voor de kinderen: “Springer’s got talent”. De kinderen hebben hier vandaag uitleg en een brief over gekregen. We hopen dat zoveel mogelijk kinderen de uitdaging aangaan. Het team en de AC is al in training voor hun acts. Ook voor u als ouder staat er een verrassing op het programma; dit vindt plaats op donderdagavond 19 december.Het zou erg gezellig zijn als alle ouders dan aanwezig kunnen zijn. Noteer deze datum alvast in uw agenda.

Schooljaar van start met eerste lessen Vreedzaam

Schooljaar van start met eerste lessen Vreedzaam

We zijn de eerste week gestart met dagelijks een les Vreedzame school.

Heel fijn om te zien dat de kinderen zo betrokken en enthousiast deelnemen. Ook het wekelijkse wisselen van werkplek hebben we weer direct ingevoerd. Dit is direct goed opgepakt.

Al met al straalt de groep eenheid uit. Men is positief gericht op elkaar. De lessen Vreedzaam zullen zeker een verdere positieve uitwerking hebben op deze groep.

 

Juf Suzan geslaagd!

Juf Suzan geslaagd!

Supertrots zijn wij op onze juf Suzan. Gisteren heeft zij haar scriptie verdedigd en is ze geslaagd voor haar studie logopedie. Suzan van harte! #Hoe hoog leg jij de lat?
Een monument om in te wonen/ Groep 5 t/m 8 doen mee met de Open Monumentendag

Een monument om in te wonen/ Groep 5 t/m 8 doen mee met de Open Monumentendag

 

Artikel Wijkse Courant; 

Monumenten anno 2019
Onno Muchall en Renate Cevaal woonden zo’n tien jaar aan de Rotte. Het huis hadden ze naar hun behoefte aangepast. De laatste jaren was het hun duidelijk dat ze hun twee dochters niet in de Randstad wilden laten opgroeien.
Onno wilde graag meer in de natuur en voor Renate is historie een eerste levensbehoefte. Een openhuizenroute werd uitgezet: heen langs de A12 en terug langs de A15. De keus viel op de boerderij van Hazendonk, schuin tegenover de ijsverkoper in Langbroek. De keuze was de start van een project: de gebouwen en de grond aanpassen aan de behoefte van een jong gezin.

Tuin
Vrij snel na de verhuizing in 2017 is een deel van de tuin onderhanden genomen. Bij een grote monumentale boerderij in het buitengebied hoort een passende tuin.

Het stel ontmoette Walter Jaaltink, landschapscoördinator van Kromme Rijnstreek die particulieren advies en stoffelijk hulp geeft bij de inrichting en beheer van hun grond. Er kwamen onder andere hoogstamappelbomen en een walnootboom.

Monument

Als we vragen of er beperkingen zijn bij de verbouwing van een monument, schiet Renate in de lach, “die vraag krijgen we wel vaker, het verouderde beeld dat je bij een monument niets mag veranderen, is achterhaald.” Monumentenzorg is zich er van bewust ‘dat een monument door de tijd heen reist’. De beste manier om een monument te behouden is het te gebruiken.

Dochters

De beide dochters zijn snel ingeburgerd, hebben het naar hun zin op de Piet de Springerschool. De jongste is een nachtje uit logeren bij een schoolvriendinnetje. Ook de ouders hebben hun contacten en voelen zich thuis.

Einddatum

Beide ouders hebben intensieve banen. Ze pakken telkens een stukje aan. Zo wordt onnodige druk voorkomen.

Monumentendag 2019

Op de Open Monumenten Dag is de boerderij te bezoeken. Ze doen nu voor de tweede keer mee. Omdat Renate een achtergrond in erfgoed heeft, kan ze bijzondere verhalen vertellen, bijvoorbeeld over de scherven die in het huis zijn gevonden. Op 13 september komen klassen van de bovenbouw van de Piet de Springerschool om meer te ervaren van de geschiedenis van de panden in hun dorp. De kinderen worden daarbij ook praktisch aan het werk gezet.

Thema: ‘Mijn lichaam’

Thema: ‘Mijn lichaam’

We hebben de afgelopen weken gewerkt rondom het thema: lichaam. We hebben geleerd welke lichaamsdelen we allemaal hebben. Dat iedereen in de klas, tien vingers en tien tenen heeft. We hebben ook ons zelf gemaakt van klei, kapla of papier. We moesten verschillende lichaamshoudingen nadoen van een plaatje. Bijvoorbeeld op 1 been staan of de handen in de zij en omhoog kijken. Het spel twister hebben we gespeeld op de gang, erg leuk om te zien hoe iedereen in gekke houdingen op de gekleurde stippen gaat staan. We hebben ook voorwerpen gewogen met onze handen, welk voorwerp is zwaarst. Met een speciaal t – shirt aan en een app op de I-pad konden we zelfs onze organen zien. Best wel een beetje gek vonden sommige. Weer een mooi thema afgesloten.

Avondvierdaagse

Avondvierdaagse

En ja hoor… allemaal de eindstreep gehaald! Goed gedaan kanjers!

Gastles Politie

Gastles Politie

Dinsdag 11 juni kwam de politie in de klas om met de kinderen in gesprek te gaan over onder andere geweld, vandalisme, diefstal, drugs, cyberpesten en internetgebruik. Agent Joop liet ons een filmpje zien en de kinderen mochten van alles vragen aan hem. ‘Wat is het grappigste wat u ooit heeft meegemaakt?’ ‘Hoe kun je agent worden?’ Het was erg leerzaam en tot slot heeft iedereen een sleutelhanger gekregen.

Schoolreis naar Duinoord

Schoolreis naar Duinoord

Heerlijk klimmen, klauteren, glijden, springen en spelen… tussentijds gezellig een gezamenlijke lunch. We hebben ons hier uitstekend vermaakt!

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Thema: ‘familie’

Thema: ‘familie’

We zijn alweer een tijdje bezig met het thema ‘familie’. De kinderen vertellen graag over hun familie of gezin. Inmiddels hangen er foto’s van het gezin in de klas. De kinderen ontdekken dat je meerdere broers en zussen kunt hebben. Dat sommige gezinnen uit 4 mensen bestaan en sommige zelfs uit 7. In de huishoek kruipen de kinderen in verschillende rollen, van vader of moeder, maar ook de poes wordt niet vergeten. De kinderen kijken ook goed naar zichzelf. Tijdens de tekenopdracht kregen de kinderen een halve foto van zichzelf, deze moesten ze verder afmaken. In de klas kunnen de prachtige kunstwerken bekeken worden. De komende dagen werken we nog verder aan het thema. Als afsluiting komen opa’s en oma’s spelletjes spelen met de kinderen. Een gezellige afsluiting van een mooi thema.

4 mei

4 mei

Afgelopen zaterdag herdachten we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Ook in Langbroek werd hierbij stilgestaan. Elk jaar mogen er twee kinderen van onze school een bloemenkrans leggen bij het monument van verzetsstrijder Jan de Bloois (Piet de Springer). Dit jaar mochten Lola en Esmee dit doen. Zij lazen ook een prachtig zelfgeschreven gedicht (een rondeel) voor:

10 mei toen gebeurde het allemaal, de oorlog.

Jan de Bloois hij heeft zijn leven opgeofferd en in gevaar gebracht om ons te redden.

We staan hier nu bij een groot en belangrijk monument van 71 jaar oud.

10 mei toen gebeurde het allemaal, de oorlog.

Maar we bleven sterk en we gaven niet op.

En we begonnen met veel verdriet een nieuwe levensweg.

10 mei toen gebeurde het allemaal, de oorlog.

 

Jan de Bloois heeft zijn leven opgeofferd en in gevaar gebracht om ons te redden.

En daar zijn wij dankbaar voor.”

Namens Esmee en Lola en de rest van OBS Piet de Springer.

 

EHBO examen

EHBO examen

Gisteren heeft groep 7-8 het EHBO-examen gehad. Een aantal kinderen was erg zenuwachtig. Op een paar foutjes na heeft iedereen het diploma weten te bemachtigen! Super knap gedaan allemaal! Gefeliciteerd!

1 april

1 april

Vanochtend stonden er veel kinderen klaar om hun haren te laten scannen met de luizenscanner. Het leek zo mooi; een enorme tijdsbesparing. Maar, zoals heel veel kinderen al hadden ontdekt; het was een 1 april grap. Simone en Elsbeth, we kunnen niet zonder jullie…. Na de vakantie mogen jullie het weer overnemen.

Feestelijke opening schoolplein (fase 1)

Feestelijke opening schoolplein (fase 1)

Maandag is door Mocking Hoveniers de laatste hand gelegd aan fase 1 van ons schoolplein. Wat is het mooi geworden en wat levert dit een speelmogelijkheden op! Lekker duikelen om de rekstok, hinkelen op het hinkelpad, beschut spelen in de zandbak en voetballen op een afgebakend voetbalveld. En dat is nog maar het begin. Als de struiken wat zijn gegroeid kunnen de kinderen zich lekker verstoppen. De planten zijn zo uitgekozen dat er elk seizoen iets bloeit. Dat geeft het ook meteen een leerzaam tintje.

Gisteren is het plein daarom versierd. De ontwerpers van het plein (de leerlingen van groep 8) hebben uitleg gegeven aan de andere groepen hoe we kunnen zorgen dat het plein zo mooi blijft. Daar gaan we met zijn allen voor zorgen.

In het najaar volgt fase 2.

Schoolvoetbaltoernooi

Schoolvoetbaltoernooi

De groep is al hard aan het trainen voor volgende week dinsdag. 2 april is namelijk het schoolvoetbaltoernooi! Op maandag en donderdag is groep 7-8 te vinden op het voetbalveld van SVL. De kinderen bereiden elke week een leuke training voor elkaar voor. Zo wordt de groep klaargestoomd voor de spannende, maar vooral gezellige wedstrijden van het schoolvoetbaltoernooi. We hebben er weer zin in!

Met alle kinderen naar museum Catharijne Convent in Utrecht.

Met alle kinderen naar museum Catharijne Convent in Utrecht.

Ieder jaar is het Kerstmis, Suikerfeest, Chanouka en Sinterklaas. We gaan lekker eten en geven elkaar cadeautjes. Maar wat vieren we eigenlijk? Waar komen deze feesten vandaan en wat is hun betekenis?
Dat gaan de kinderen van groep 3 t/m 8 vandaag ontdekken in museum Catharijne Convent in Utrecht.

De nacht voor je verjaardag is altijd reuzespannend: wat gaat er morgen allemaal gebeuren? Welke feesten zijn er nog meer en hoe worden die gevierd.
De leerlingen van groep 1/2 onderzoeken dit woensdag 20 maart, ook in museum Catharijne Convent.

Wat heb je nodig als je een feestje gaat vieren? Lekker eten, muziek en slingers? In het kleuterprogramma Nog één nachtje slapen vraagt Engel de kleuters om hulp bij het voorbereiden van het feest dat hij morgen geeft. Aan de hand van een boodschappenlijstje gaan de kleuters in groepjes op zoek naar deze benodigdheden. Op een speelse manier ontdekken ze gaande weg, aan de hand van de museumobjecten en de bijbehorende opdrachten, wat voor verschillende feesten er gevierd worden.

We worden vervoerd naar Utrecht met bussen van Triomf Tours.

BSO ‘De helden’ op OBS Piet de Springer

BSO ‘De helden’ op OBS Piet de Springer

Na de meivakantie start BSO ‘De helden’ bij ons op school. Een BSO genoemd naar onze verzetsheld Piet de Springer. Hieronder vindt u alle informatie van SKDD.

Vanaf 6 mei opent SKDD BSO de Helden in OBS Piet de Springer. Al langer was het mogelijk om gebruik te maken van buitenschoolse opvang bij Kinderopvang SKDD in Doorn. Binnenkort openen ze een eigen locatie in onze school voor alle kinderen vanaf 4 jaar. Hierdoor kan er extra lang gespeeld worden omdat er geen reistijd meer voor de kinderen is. Ook het spelen bij een vriendje of het laten spelen van een vriendje bij de BSO kan hiermee makkelijker georganiseerd worden. Er wordt gebruik gemaakt van het kleuterlokaal en de hal.

Kinderopvang SKDD is een bekende stichting in de regio en ruim 30 jaar actief. Inmiddels hebben ze heel wat kinderen groot zien worden in Driebergen, Doorn, Leersum, Maarn, Overberg en Amerongen. Met 16 BSO’s, 5 kinderdagverblijven en 7 peuterspeelgroepen zijn ze voor veel ouders een betrouwbare partner gebleken. Bekijk op www.skdd.nl alle informatie. Aanmelden voor BSO de Helden kan via info@skdd.nl of neem contact op met 0343 – 516000.

Project “Feest, weet wat je viert” geopend

Project “Feest, weet wat je viert” geopend

Vandaag hebben we ons schoolbrede project geopend. Het gaat over feest. Dit kunnen allerlei feesten zijn; bijvoorbeeld je verjaardag of feesten die behoren bij verschillende godsdiensten. Alle kinderen mochten verkleed op school komen en ook de leerkrachten hadden er werk van gemaakt. Vanmiddag werd eerst het project uitgelegd en de bedoeling van Carnaval. Daarna hebben we lekker feestgevierd en een rondje in polonaise door de wijk gelopen. De twee prinsen Carnaval Tim en Ibrahim hebben de sleutel van de school aangeboden gekregen door juf Jeanette. Ze hebben beloofd hem aan het eind van het project weer terug te geven.