NIEUWS

 

Thema Winter

Na de vakantie zijn we begonnen met het thema winter. Echt winters weer hebben we nog niet gehad, misschien de komende weken…. Er zit sneeuw in de lucht, zou wel erg leuk zijn als er nog sneeuw valt. Afwachten maar. We hebben al vele leuke en leerzame dingen gedaan rondom dit thema. We hebben een sjaal versierd met plakfiguren, alle sjaals hebben een mooi patroon van verschillende kleuren en figuren gekregen. Hoe zie je eruit als je een sjaal en een warme muts ophebt? Alle kinderen hebben met verf een mooi schilderij gemaakt. De schilderijen hangen in de klas. Verder hebben we een ijskristal geknipt. Eerst het blaadje heel precies vouwen en daarna voorzichtig erin knippen. Best een lastig klusje, maar het resultaat is prachtig als je het blaadje weer openvouwt. We zijn nog lang niet klaar met dit thema, we hopen op een beetje sneeuw!

Kerst in de klas.

De afgelopen 2 weken hebben we gewerkt over kerst. We hebben lees- en rekenopdrachten gemaakt. Bijvoorbeeld kleur de grote kerstballen rood, de kleinste geel en de middelste blauw. Verder hadden we een mooi postkantoor in de klas, kaarten maken en schrijven en dan in de brievenbus stoppen. De kaartjes werden vervolgens voorgelezen en aan de ontvanger gegeven. De kinderen hebben van stroken papier een kerstboom gemaakt, eerst meten en dan op volgorde leggen, opplakken en versieren. Ze zijn prachtig geworden. Op donderdag hadden we een kerstdiner. De klas mooi versierd met kerststukjes, lampjes en een prachtige kerstboom. De kinderen zagen er allemaal heel feestelijk uit. We hebben genoten van het heerlijke eten. De avond hebben we afgesloten met een gezellige lampionoptocht. Op verschillende plekken werd het kerstverhaal verteld, het was een prachtige afsluiting van de avond. Fijne feestdagen!

Kerst

Gisteren hebben we met de kinderen ons Kerstfeest gevierd. Kinderen en ouders werden ontvangen door ons kerstkoortje. Ze hadden hard geoefend en dat kon je horen. Uit volle borst klonk o.a. “Midden in de winternacht”.  In een knus versierde school genoten de kinderen daarna van een heerlijk buffet. Wat zaten er lekkere, maar ook mooie gerechten bij. Soms leken het wel kunstwerkjes. Daarna liepen de kinderen met hun zelf gemaakte lampionnen door de buurt. Ze hebben vol aandacht geluisterd naar het Kerstverhaal. Dit werd verteld, ondersteund door mooie prenten van Dick Bruna, door groep 7/8. Complimenten voor hen!
Dank aan de ouders van Luuk en Thijs en Babs voor het beschikbaar stellen en versieren van jullie oprit.

Hieronder een filmpje en foto’s. Alle foto’s worden binnenkort op onze website geplaatst.

IMG_4450

Namens team, MR en AC wensen we u gezellige Kerstdagen en een gelukkig 2019!

Schaats bij Duurstede

Wat was het gezellig op het ijs! Dansen op schaatsen, elkaar helpen of wel honderd rondjes schaatsen. Best lastig na zo’n lange tijd. Gelukkig hadden de kinderen elkaar om vast te houden;-)

We hebben een heel leuke ochtend gehad.

19 februari informatieavond Vreedzame School

Beste ouders,

We organiseren, samen met de kinderen en samen met CED groep, een avond om u te laten zien wat de Vreedzame School inhoudt. Wij zijn enthousiast, de kinderen zijn enthousiast en we vragen u deze avond alvast vrij te houden in uw agenda. Meer informatie volgt.

Sinterklaasfeest

Wauw! Wat een geslaagd Sinterklaasfeest in groep 7-8! Iedereen is verblijd met een prachtige surprise en toffe cadeaus. Erg leuk om te zien hoeveel energie iedereen in de mooie surprises en gedichten heeft gestoken. Super gedaan allemaal!!

De foto’s van onze klas zijn te vinden op de site in het fotoalbum. 

Pepernoten bakken

Pepernoten bakken, dat is leuk!!!

Alle ingrediënten in de kom en kneden maar. Als iedereen een keer gekneed heeft, ontstaat er een heerlijk deegbal. Deze bal wordt verdeeld onder de kinderen, de bakkertjes mogen dan allemaal kleine balletjes rollen. Het is een precies werkje! Wat kunnen ze het allemaal goed.

Als de pepernoten gerold zijn, kunnen ze de oven in. Binnen een paar minuten ruikt de hele school naar heerlijk gebakken pepernoten.

Mmmm!

Sinterklaasfeest

Vandaag hebben Sinterklaas en de Pieten een bezoek gebracht aan onze school. Amerigo was erg moe en daarom heeft groep 3/4 eerder allerlei alternatieve vervoermiddelen/oplossingen bedacht. Sinterklaas koos voor een spectaculaire aankomst op de quad van Stijn. Stoer! Naast het praatje van de Sint, hebben alle kinderen een optreden verzorgd, zoals: kunstjes en voetbaltrucjes doen, dansen, moppen vertellen, keyboard spelen en zingen. Voordat de Sint en de Pieten afscheid namen, werden de kinderen nog verwend met een leuk spel. Ook liet Sinterklaas het allerlaatste ontbrekende Pietenplaatje voor hen achter, waardoor hun leesplankje nu echt compleet is. Al met al, het was een fantastische dag!

Sinterklaasfeest

Sinterklaas en de Pieten hebben vandaag (5 december) een bezoek gebracht aan onze school. Het was nog even spannend, omdat Amerigo erg moe was en de Sint vorige week nog liet weten geen vervoer te hebben. De kinderen hebben meegedacht over een alternatief vervoermiddel en andere oplossingen bedacht. Sinterklaas heeft uit al deze goede ideeën uiteindelijk de quad van Stijn en gave fietsen van Lance en Jorge uitgekozen. Na deze spectaculaire aankomst, brachten Sinterklaas en de Pieten een bezoek aan alle klassen. Er werden naast het praatje van Sinterklaas allerlei ‘optredens’ verzorgd, zoals: kunstjes doen, moppen vertellen en poppenkast spelen. In groep 5/6 werd er zelfs The Voice of Holland gespeeld, waarbij meester Chris moest zingen en de Pieten jureerden. Daarnaast hebben de kinderen uit groep 5 tot en met 8 dit jaar ontzettend goed geholpen. Wat zijn er prachtige surprises gemaakt/gedichten geschreven!

Sinterklaas en Pieten, bedankt voor de fantastische ochtend. Natuurlijk ook speciale dank aan de ouders uit de Sintcommissie en alle andere ouders die een steentje (steen) hebben bijgedragen; mede hierdoor was het feest weer een succes! De foto’s van deze ochtend zijn te vinden op de website en app.

Sinterklaastijd

Na de ruilbeurs van afgelopen maandag hebben bijna alle kinderen hun Pietenplaatjes compleet. Rommelpiet heeft de boel vannacht weer flink op zijn kop gezet; gelukkig liet hij wel wat lekkers achter. Vanmorgen had groep 1 t/m 4 Pietenochtend. We hebben heerlijk geknutseld en allerlei leuke spelletjes gespeeld.

Schoenendozen op weg naar Ghana, Irak of Sri Lanka.

Schoenmaatjes

Na het versieren van de schoenendozen op school werden de dozen ook massaal weer mee naar school genomen.

Afgelopen woensdag heeft Ilse, de moeder van Evie en Finn maar liefst bijna 50 goed gevulde dozen naar het inleverpunt in Amersfoort gebracht. Hartelijk dank hiervoor.

Vanaf het moment dat de schoenendozen zijn ingeleverd, leggen ze een lange weg af. Soms per vrachtwagen en soms per boot.  Dit jaar worden de dozen uitgedeeld in Ghana, Irak en Sri Lanka.

De schoenendozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen.

Heeft u de barcode gescand dan ontvangt u persoonlijk bericht  waar uw doos is afgeleverd.

Nogmaals dank voor jullie bijdrage!

Zie ginds komt de stoomboot….

Sinterklaas is weer in het land, de klas en de school zijn weer prachtig versierd. In de klas werken we aan het thema Sinterklaas. De kinderen hebben al een Piet geschilderd, een kapla boot gemaakt, letters gekleid, pepernoten gerold en nog veel meer. We hebben een heuse stoomboot op de gang, een inpakhoek, een huishoek met pietenkleren, maar ook een hele bak vol met pepernoten waar je mee kunt spelen. Wat ruikt het heerlijk in de klas. Het metselen van een echte schoorsteen, met ministeentjes en cement was toch wel een van de hoogte punten van de afgelopen week.

 

Edukans Schoenmaatjes

Alle kinderen hebben een schoenendoos versierd voor Edukans Schoenmaatjes. Een waardevolle les: Geven om een ander is belangrijk! De dozen zijn prachtig geworden! Gevuld inleveren kan tot 19 november – wat zullen veel leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden een onvergetelijk cadeau krijgen!

Slim met media

Ons team heeft woensdag 31 oktober het visie-spel ‘Slim met media’ gespeeld, een spel om met elkaar in gesprek te gaan over digitale geletterdheid. Digitale geletterdheid valt uit een in vier competenties:

  • mediawijsheid
  • ict-basisvaardigheden
  • informatievaardigheden
  • computational thinking

Hoe bieden wij deze competenties aan? Wat doen we al? Wat nog niet? En nog belangrijker: wat vinden wij hierin van belang voor onze leerlingen? Waar willen wij als school de nadruk op leggen en hoe? Een boeiende studiemiddag waarbij we onze visie weer hebben aangescherpt.

 

Herfstwandeling in het bos

Na een heerlijke herfstvakantie zijn wij afgelopen week weer van start gegaan op school. Om toch nog even na te kunnen genieten van deze vakantie en de herfstgeuren en -kleuren, zijn we met groep 1 t/m 4 voor een herfstwandeling naar de Kaapse Bossen in Doorn geweest. In kleine groepjes zijn wij hier langs het kabouterpad van Kabouter Klauter gelopen. Kabouter Klauter heeft ons het bos laten zien aan de hand van allerlei leuke opdrachten. Zo hebben we spinnenwebben bekeken, ‘slootje gesprongen’, bomentikkertje gespeeld en bladeren in allerlei verschillende kleurtjes gezocht. Kabouter Klauter maakt graag herfstsoep en we hebben hem geholpen de ingrediënten voor deze soep te verzamelen. We zijn op zoek gegaan naar verschillende herfstvruchten en hebben onder andere eikels, wilde en tamme kastanjes, dennenappels en beukennootjes gevonden. Daarnaast hebben we gekeken welke beestjes er in het bos leven en hebben ook even een kijkje mogen nemen onder een omgevallen boomstam. In de herfst vallen de blaadjes natuurlijk van de bomen en het hele bos lag dan ook vol met blaadjes. We hebben bij een aantal blaadjes van de grond de bijbehorende boom gezocht, naar de geluiden in het bos geluisterd en liedjes gezongen. Ook hebben we naar kabouterhuisjes (paddenstoelen) gekeken en hebben ook de onderkant van de paddenstoelen met een spiegeltje gezien. Omdat het een flinke wandeling was, hebben we tussendoor ook chocolademelk gedronken en iets lekkers gegeten.

Dank aan alle ouders die enthousiast met de kinderen op pad zijn gegaan.

 

Voorstelling Kunst Centraal

We hebben een prachtige voorstelling gehad met groep 5/6. “Nachtreis” is het indrukwekkende, eigen vluchtverhaal van Sahand. Hij was nog maar
drie jaar oud toen hij, tijdens de Iran-Irak oorlog, door de bergen moest vluchten. Hij heeft deze avonturen bewerkt voor kinderen. De eigen verhalen heeft hij vermengd met de volksverhalen die zijn vader aan hem vertelde; het enige dat hij uit Iran mee heeft kunnen nemen.

Het gaf de kinderen een mooi inzicht in het denken en leven van een vluchtelingenkind. De kinderen hebben allemaal ademloos geluisterd en waren zeer onder de indruk.

Afsluiting Kinderboekenweek

Vandaag werd de Kinderboekenweek officieel afgesloten met onze jaarlijkse voorleeswedstrijd. Fantastisch dat er al zoveel deelnemers waren tijdens de voorrondes in de klassen!

Toch wel erg spannend; voorlezen voor de hele school en een jury, een grappig en spannend stukje uitkiezen, mooi op toon lezen, het juiste tempo aanhouden en dan ook nog je publiek aankijken. Maar het is alle zes de voorlezers gelukt. Zij, maar natuurlijk ook alle andere kinderen in de klas, hebben het fantastisch gedaan! De nieuwe Voorleeskampioen is Senna uit groep 5.

Tot slot werden de Gouden Griffel en het Gouden Penseel uitgereikt. Wat een prachtige tekeningen en leuke verhalen zijn er gemaakt! De Gouden Griffel is gewonnen door Duncan uit groep 8 en het Gouden Penseel is gewonnen door Féline uit groep 3. De tekening en het verhaal van de winnaars kunnen de rest van het jaar bewonderd worden in de hal.