NIEUWS

 

Thema winter

Thema winter

We zijn alweer 2 weken bezig met de het nieuwe thema: winter. Beetje jammer dat er geen sneeuw ligt, dat zou het nog echter maken. Maar ondanks het ontbreken van de sneeuw, leeft het thema erg bij de kinderen. We hebben ontdekt dat er ook in de winter vogels zijn buiten. Kinderen vertelden dat ze thuis een vetbol in de tuin hebben hangen. De kinderen hebben een mooie vogel geprikt en een vetbol gemaakt. Deze prachtige gekleurde vogels hangen in de klas.

In de klas zijn we bezig met een winterhoek, er hangen sjaals, handschoenen en mutsen. Samen bedenken ze prijzen en andere kinderen kunnen de spullen weer kopen. Ook meten we met de sjaals en sorteren we de handschoenen op kleur of maat. De handschoenen hebben we ook gebruikt om het verkort tellen te oefenen, 2,4,6, … . Dit kan ook heel goed met sokken. Arie de kanarie draagt een warme sok, als muts, omdat het toch wel koud is in de lettervilla.

Bij winter hoort ook warm / koud. Wanneer is iets koud of warm? Hoe voelt dat? Hoe meet je temperatuur? Allemaal interessante vragen die we gaan onderzoeken met warm en koud water, ijsblokjes en nog veel meer. In de winter staat de zon erg laag overdag, dit levert mooie schaduwen op. De kinderen vonden het leuk om te ontdekken wat je allemaal met schaduw kunt doen. We werken nog even door aan dit thema in de klas. We hopen op een paar vlokjes sneeuw, dat zou een mooie afsluiting van het thema zijn.

 

We hebben oor voor elkaar!

We hebben oor voor elkaar!

De kinderen hebben via foto’s proberen weer te geven hoe je moet reageren naar een ander. Goed luisteren naar elkaar voorkomt een hoop problemen.

Gastles Licht

Gastles Licht

Dinsdag kwam de vader van Babs, André, een les geven over licht. Met allerlei verschillende armaturen, lampen en optische illusies was het een erg informatieve en leuke les!

Bedankt André!

AU!

AU!

Sorry! Wel een beetje flAUw, maar wij leren vandaag de AU! 🤭

Dag in het teken van Kerst

Dag in het teken van Kerst

Na ons uitje naar de schaatsbaan van gisteren, stond vandaag volledig in het teken van Kerst. Zo hebben we o.a. kerst-redactiesommen geoefend met behulp van de wisbordjes, kerst-splitssommen gemaakt, in een kerst-boekje gewerkt en tot slot met de hele school heerlijk geknutseld. Dat was gezellig! 🎄⭐️

Kerst

Kerst

Deze Kerst is onze school omgetoverd in restaurant  ‘Pierre le Sauteur’. Omdat we dit schooljaar 35 jaar bestaan wilden we de ouders, de bewoners van het Dorpshuis en alle vrijwilligers eens in de watten te leggen met een viergangendiner.
Het idee sloeg aan; binnen een paar dagen was ‘Pierre le Sauteur’ volgeboekt. Planningen werden gemaakt, recepten uitgezocht, karren vol boodschappen gehaald en de kinderen leerden hoe je mensen vriendelijk ontvangt en bedient. Afgelopen donderdag was het zover; de hele dag waren alle kinderen van groep 1 t/m 8 druk met het snijden van ingrediënten, het afmeten van hoeveelheden, het roeren in enorme pannen en het vouwen van servetten. ’s Avonds stonden alle kinderen in zwart-witte kleding klaar om er een succes van te maken. Je zag de kinderen groeien. Wat waren zij, hun ouders en het team trots; het verliep vlekkeloos. Iedereen heeft genoten van een heerlijk diner. Dank aan alle kinderen, ouders, vrijwilligers en medewerkers van het Dorpshuis; zonder hen was dit niet mogelijk geweest.
Schaatsen

Schaatsen

Vandaag zijn de schaatsen weer uit het vet gehaald. Met 14 graden en een zonnetje hebben we heerlijk geschaatst in Wijk bij Duurstede! Meer foto’s zijn op de app te vinden.

Laatste nieuws restaurant Pierre le Sauteur

Laatste nieuws restaurant Pierre le Sauteur

page1image624page1image792

Laatste nieuws Restaurant ‘Pierre le Sauteur’

Donderdag 19 december heeft u gereserveerd voor een viergangendiner in ons restaurant.

U wordt op de tijd die u heeft gereserveerd opgewacht door onze gastheren en gastvrouwen.

Zij zullen u uitleggen wat u te wachten staat.

Aangezien wij volledig volgeboekt zijn (ouders, buren en vrijwilligers) vragen wij uw aandacht voor het volgende:

 • uw diner vindt plaats in verschillende ruimtes. Er wacht u telkens een nieuw bord,
  maar wij vragen u uw glas, servet en bestek telkens mee te nemen;
 • u wordt in ieder geval tijdens één van de gangen bediend door onze beste serveerster/ ober, namelijk uw kind;
 • na het diner kunt u uw jas ophalen in de garderobe en wacht er buiten nog een heerlijk kopje koffie;
 • mocht u naar huis gaan en uw kinderen zitten in de onderbouw (groep 1 t/m 4) dan kunt u uw kinderen meenemen voordat de laatste groepen klaar zijn met het diner. U kunt dit melden bij de gastheren en gastvrouwen. Zij zullen dan uw kind voor u ophalen uit de ‘personeelsruimte’;
 • mocht u een kleine bijdrage willen doneren, dan kan dat. Er staat bij de uitgang een fooienpot. Het bedrag in de fooienpot wordt besteed aan iets leuks voor onze jonge bedienden.

  Wij verheugen ons op uw komst en wensen u een gezellige, onvergetelijke avond toe.

  Team Pierre le Sauteur

Vol verwachting klopt ons hart …

Vol verwachting klopt ons hart …

Sinterklaas tijd, wat een leuke, gezellig tijd. We hebben met de kinderen het Sinterklaasjournaal gevolgd. Tijdens de weken voor 5 december zijn we erg druk geweest in de klas. De kinderen hebben Ozosnel geschilderd, Sinterklaasjes gemaakt. Ze hebben cadeaus in mogen pakken, spelen in de boot, verkleed als Sint en Piet door klas lopen. Wat hebben ze genoten van deze mooie tijd. Eindelijke is dan de dag aangebroken dat Sinterklaas aankomt op school. In de verte horen we een helikopter, zal Sinterklaas dan toch echt komen. En ineens vanuit de mist loopt hij op de stoep met zijn pieten. De kinderen kijken hun ogen uit, ze stralen helemaal. Als we uiteindelijk allemaal in de klas zitten, krijgen ze allemaal een hand van de Sint. Alle kinderen laten trucjes, dansjes en liedjes zien en horen. Wat zijn we allemaal blij. Als de Sint weggaat en een zak met cadeaus achterlaat, zit iedereen met pepernoten en cadeau tevreden op hun stoel. Wat een geslaagde dag.

Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

Vandaag hebben Sinterklaas en de Pieten een bezoek gebracht aan onze school. Ouders, kinderen en andere belangstellenden verzamelden zich op het plein. Al snel zagen we een Piet op het dak verschijnen. Sinterklaas koos dit jaar voor een spectaculaire aankomst; we hoorde de helikopter al van ver aankomen. Omdat het plein natuurlijk te krap is om te landen, zijn Sinterklaas en de Pieten midden op het voetbalveld geland.

Na deze spectaculaire aankomst, brachten Sinterklaas en de Pieten een bezoek aan alle klassen. Er werden naast het praatje van Sinterklaas allerlei ‘optredens’ door de kinderen verzorgd, zoals: kunstjes doen, moppen vertellen en muziek maken. De kinderen uit groep 5 t/m 8 hebben de Sint bovendien goed geholpen. Wat zijn er prachtige surprises gemaakt en gedichten geschreven.

Sinterklaas en Pieten, bedankt voor de fantastische ochtend! Natuurlijk ook speciale dank aan de ouders uit de Sintcommissie en alle andere ouders die een steentje (steen) hebben bijgedragen; mede hierdoor was het feest een succes!

Let op: In verband met pakjesavond mogen de kinderen morgen een uurtje later op school komen (9:30 uur). Fijne avond!

Pietengym

Pietengym

Klimmen, klauteren, balanceren, zwaaien en pakjes bezorgen via de schoorstenen… vandaag hebben de kinderen tijdens de pietengym laten zien dat zij de oefeningen als heuse Pieten kunnen uitvoeren. Aan het eind van de dag kregen zij allemaal een Pietendiploma!

Pietenochtend

Pietenochtend

Nadat Piet de Smeerpoets en Rommelpiet onze school hadden bezocht en alle schoenen hadden gevuld, was het tijd voor de jaarlijkse Pietenochtend van groep 1/2 en 3/4. We hebben vandaag allerlei leuke activiteiten gedaan, zoals: paardje prik, pepernoot sjoelen, pepernoot bingo etc. Gezellig! Dank aan alle ouders die deze ochtend geholpen hebben!

Kunst Centraal in de klas

Op donderdag 21 november was Mylo Freeman bij ons op bezoek in de klas. Zij is schrijfster en illustratrice van o.a. het boek Prinses Arabella in het museum. Ze heeft kort iets verteld over haar boeken en het boek van Prinses Arabella voorgelezen. De kinderen zaten allemaal op het puntje van hun stoel te luisteren. Mylo heeft laten zien hoe ze de prachtige tekeningen maakt, eerste schetsen met potlood, daarna met een zwarte pen eroverheen. Als ze helemaal tevreden is dan pakt ze de ecoline en gaat de tekening inkleuren. De kinderen vonden het fantastisch om te zien hoe je kleuren kunt mengen. Het leek wel of Mylo toverde met kleuren. Het was ook spannend toen Mylo zout op de inkt strooide. Er ontstond een prachtig patroon in de inkt. In de klas is het kunstwerk van Arabella te bewonderen.

Viva Las Vegas! 🎤🕺

Viva Las Vegas! 🎤🕺

Wat een show! De kinderen van groep 7-8 hebben Las Vegas naar Langbroek gebracht met prachtige dansjes, gokken in het casino, cabaretshows en zelfs een trouwerij met Elvis! Iedereen deed erg goed zijn best om er een mooie show van te maken, en dat is zeker gelukt! Goed gedaan allemaal!

Viva Las Vegas!

Gelukkig, ze zijn weer in het land;-)

Gelukkig, ze zijn weer in het land;-)

Gelukkig, Sint en Piet zijn weer in het land. Er wordt heerlijk gespeeld in de boot en bij de stal.
Dank, ook namens de kinderen, aan de ouders die vrijdag de school zo gezellig in Sinterklaassfeer hebben gebracht!

Leuke afsluiter Kinderboekenweek

Leuke afsluiter Kinderboekenweek

Leuke afsluiter van de dag in het kader van de Kinderboekenweek ‘Reis mee’.
Het spel ‘Ik ga op reis en neem mee…’ samen met juf Elvira!