NIEUWS

 

Kerstdiner

Kerstdiner

Het was culinair genieten op de Piet de Springer. De kinderen hebben deze Kerst genoten van een volledig verzorgd kerstdiner door het plaatselijke restaurant ‘Torbijn’. Om vier uur ’s middags brachten zij tomatensoep, gehaktballetjes, kipsaté, een pizza in de vorm van een kerststokje, vegetarische hapjes en een appelflap.
Om vijf uur gingen de kinderen met een volle buik naar huis; het hele plein was versierd met lichtjes door onze activiteiten commissie. Het was een zeer geslaagde middag!
Kinderen halen met sponsorloop voor Serious Request (WNF) 3316 Euro op!

Kinderen halen met sponsorloop voor Serious Request (WNF) 3316 Euro op!

Woensdag 15 december liepen alle kinderen een kerstmannenloop voor Serious Request (Wereld Natuurfonds).

De kinderen hebben hiermee aandacht gevraagd voor de regenwouden van Zuid-Amerika: die bossen vormen een groen schild dat de hele aarde beschermt tegen te snelle opwarming.

Maar nu de bossen in rap tempo worden vernietigd, is haast geboden. De regenwouden in Zuid-Amerika zijn namelijk onmisbaar. Ze leveren voedsel en zijn het leefgebied voor mensen en dieren daar. Bovendien betekent een gezond regenwoud daar, een gezond klimaat hier. Red het regenwoud. Red ons klimaat. Let it grow! 

Wat hebben de kinderen dat goed gedaan! De echte mascotte van WNF (de panda) was aanwezig bij de start. Sommige kinderen hadden geen tijd om hem even een knuffel of high five te geven. Het ging om de rondjes;-). Heel goed gedaan allemaal! De opbrengst ligt rond de 3000,- 

 

Thema: Sinterklaas

Thema: Sinterklaas

De afgelopen weken hebben we gewerkt rondom het thema Sinterklaas. De kinderen hebben deze keer weer veel nieuwe dingen geleerd. Het thema werd afgesloten met een bezoek van Sinterklaas en zijn piet. De kinderen hebben allemaal een liedje gezongen over het paard dat het dak op en af rent. Er waren ook veel kunstjes te zien. Aan het eind van de dag was iedereen moe en heel tevreden. Iedereen heeft genoten van dit gezellige thema.

Waardering ‘goed’ van inspectie

Waardering ‘goed’ van inspectie

OBS Piet de Springer is door de inspectie bezocht en heeft de waardering ‘goed’ ontvangen. Onze school werd op 13 van de 15 onderdelen goed bevonden en op 2 voldoende.Trots op team, kinderen en ouders, want samen zijn wij de Piet de Springer! Hieronder kunt u het rapport van het bestuur lezen; de beoordeling van de Piet de Springer vindt u op bladzijde 16.

Beoordeling Onderwijs

page16image2128208592

Rapport vierjaarlijks onderzoek bestuur en scholen

 

Sinterklaas op school

Sinterklaas op school

Wat een geluk! Sint en Piet wisten opnieuw onze school te vinden. Ozosnel was een beetje moe en daarom had Piet een manege in de buurt gebeld om daar een paard te lenen. Er was verkeerd gemeten, want het paard was wel een beetje klein voor Sinterklaas… het was een pony.  Ach ja, de pony was erg lief en de kinderen van groep 1 t/m 4 mochten de pony ook eventjes aaien. Toen de Sint op de pony wilde stappen om richting onze school te komen, rende de pony weg. Juf Lida heeft Sinterklaas opgebeld en hem de route naar school verteld. Gelukkig wist hij toen alsnog snel de school te vinden.
De kinderen uit groep 1/2 en 3/4 verzorgden allerlei optredens voor de Sint. Er werd gezongen, gedanst, een goocheltruc gedaan en veel kinderen lieten een kunstje zien. Sinterklaas en Piet genoten zichtbaar!

Ondanks dat er een aantal kinderen afwezig was, zijn zij er er toch een beetje bij geweest. De kinderen uit groep5/6 en 7/8 belden in met een videoverbinding en in groep 3/4 namen Sinterklaas en Piet ook nog even contact op met de kinderen. Zo konden zij er toch een beetje bij zijn…

 

 

 

Sportclinics Wijksport

Sportclinics Wijksport

De afgelopen weken hebben de kinderen van groep 5/6 sportclinics gevolgd van Turnen en voetbal. De komende weken staat er nog een clinic op het programma, Yoga.

De kinderen hebben genoten van de clinics. Dank jullie wel SVL Turnen en voetbal voor jullie inzet. Voor de kinderen was het een groot feest.

Groeiende planten

Groeiende planten

Bij de natuurles ”Groeiende planten” kwam er een proef naar voren. Wat gebeurt er er met witte bloemen wanneer je ecoline aan het water toevoegt?

Dit was een uitgelezen kans om een bos prachtige witte rozen aan een test te onderwerpen. Zie de foto’s voor de uitslag van het prachtige testresultaat.

De kinderen van groep 5/6 waren blij verrast met het resultaat!

Sinterklaas

Sinterklaas

Afgelopen zaterdag hebben we gezien dat de boot aangemeerd is in Nederland. Sinterklaas
zelf was al een paar dagen eerder aangekomen. We volgen sinds vorige week de
gebeurtenissen van het Sinterklaasjournaal, dagelijks te volgen om 18.00 uur op NPO 3.
We kijken de afleveringen ook terug in de klas.
Tijdens het defilé voor het Pietenhuis zagen we ineens 4 kinderen uit groep 3/4 voorbij
komen. Zij mochten samen met de burgemeester, Sinterklaas en de Pieten begroeten.
Ook dit jaar kun je weer een mooie kleurplaat inkleuren en inleveren in de rode brievenbus.
De brievenbus staat in het halletje bij de kleuters.

Thema Herfst

Thema Herfst

De herfst is alweer in volle gang buiten. De kinderen vinden het fantastisch om te zien hoe de bladeren verkleuren en daarna op de grond vallen. Aan het begin van het thema hebben we een herfstwandeling gemaakt in het bos. De kinderen hebben mooie herfstspulletjes gevonden en verzameld. Met deze spulletjes hebben we mooie herfstschilderijen gemaakt. In de herfst bak liggen kastanjes waar de kinderen mee kunnen tellen en wegen. Na een lesje van Wijzneus over slakken, hebben de kinderen zelf een slag gemaakt met vouwblaadjes. De slakken kruipen nu nog gezellig op het raam rond. Het thema hebben we afgesloten met een mooie voorstelling. De voorstelling zat vol met liedjes, versjes en dansjes op muziek van Vivaldi.  De kinderen hebben weer een heleboel dingen geleerd en ontdekt over de herfst en zijn dieren.

Leerlingen groep 7/8 gestart met mediatoren opleiding

Leerlingen groep 7/8 gestart met mediatoren opleiding

Leerlingen van groep 7/8 zijn gestart met de mediatoren opleiding. Actief luisteren, samenvatten, alle stappen voor het oplossen van een conflict; wat leren ze veel! Over een paar weken ronden ze de opleiding af en gaan ze onder begeleiding van juf Ella en juf Jeanette als mediator aan de slag op het plein.

Wat een feest! Kinderboekenweek “Worden wat je wil” is geopend.

Wat een feest! Kinderboekenweek “Worden wat je wil” is geopend.

Vandaag is de Kinderboekenweek met als thema ‘Worden wat je wil’ geopend.
Vanochtend kwamen er prinsessen, profvoetballers, koks, superhelden enz. naar school. De leerkrachten switchten in de pauze naar het beroep van hun dromen. Een timmerman, een boerin, een pakketbezorger, een kunstenares, een uitvinder, een medewerker van de Albert Heyn, een serveerster, een brandweervrouw, een schoonmaakster en een chirurg. Ze hadden per ongeluk hun attributen omgewisseld.  Zo kwam de brandweervrouw bijvoorbeeld met een pakketje op. De kinderen hebben dit snel in orde gemaakt. Daarna traden Annabel en Milou op met een rap. De afsluiting werd verzorgd door groep 1 t/m 4. Zij zongen het lied: “Wat wil je later worden?”. Wat deden ze dat goed!

Foto’s worden binnenkort op onze website geplaatst.

Thema mijn lichaam

Thema mijn lichaam

Thema: mijn lichaam

Na de zomervakantie zijn we weer heerlijk aan de slag in de klas. De eerste week stond in het teken van elkaar leren kennen en wat kun je allemaal doen in de klas. Inmiddels zijn we bezig met het thema mijn lichaam. Tijdens dit thema leren de kinderen welke lichaamsdelen je allemaal hebt, armen, benen, hoofd, buik enz. Ze leren woorden in stukjes hakken en plakken met onze aapjes hak en plak. Met Fred de bever gaan we verschillende lichaamshoudingen oefenen. Bijvoorbeeld op een been staan, handen in de lucht houden en nog veel meer. Tijdens het knutselen hebben alle kinderen papier gescheurd en een prachtig schilderij van zichzelf gemaakt. We gaan ook nog 16 vierkantjes en het rechte kruis vouwen. Er is nog veel te leren ontdekken rondom dit thema. We hebben er zin in.

Afscheid groep 8

Afscheid groep 8

Woensdag 14 juli hebben we afscheid genomen van onze groep 8. ‘s Middags hebben ze gestept; een gezellige, maar vermoeiende bezigheid;-). Gelukkig was er onderweg tijd voor een ijsje van  “IJs en Koek” en een potje voetbal. Aan het eind van de middag hebben ze samen met het team gebarbecued op het plein. Hun eindmusical/ film “Hotel” werd als film ‘s avonds vertoond voor ouders, broers en zussen. Alles onder het genot van iets te drinken en popcorn.

Na de film hebben de leerkrachten afscheid genomen door middel van een lied. Het was een gezellige, geslaagde avond.

Thema Zomer

Thema Zomer

Het laatste thema van dit schooljaar alweer. De kinderen hebben gewerkt rondom het thema ‘zomer’. Ze hebben geleerd dat je je goed moet beschermen tegen de zon en dat dat op verschillende manieren kan. Ze hebben lekkere ijsje gemaakt door papier in kleine stukjes te scheuren. Naast het thema zomer hebben de kinderen uit groep 2 leren klokkijken en veter strikken. De laatste dagen van het schooljaar staan ook in het teken van opruimen en spelletjes schoonmaken. De kinderen vinden het heerlijk om te helpen. We wensen iedereen een hele fijne zomervakantie!

Thema Piraten

Ahoy maatjes,

De afgelopen weken hebben we gewerkt rondom het thema piraten. Op de gang konden de kinderen als piraat aan de slag in een boot. Lekker verkleden, schatkaart bestuderen, op de uitkijk met een verrekijker staan en nog veel meer. We hebben ook schatkistjes met echte schatten geknutseld. De kinderen hebben veel woorden geleerd die bij het thema piraten horen. De kinderen vonden het thema helemaal fantastisch. Als afsluiting hebben we een heus piraten feestje gehad. Met heel veel spelletjes: schat zoeken in de zandbak, lopen over een loopplank met haaien, piraten knutselen, springen op een springkussen en nog veel meer. Tot slot hebben we een speurtocht gedaan met een echte schatkaart en een schat. Een mooie afsluiting van een heel leuk thema.

Drie winnaars van de Hackshield game

Drie winnaars van de Hackshield game

Gistermiddag werden de drie winnaars van de Hackshield game officieel gehuldigd door burgemeester Iris Meerts. Cyber Agents Mai, Cherry en meneer L. (Senna, Suus en Luca) hadden van alle deelnemers in de gemeente de meeste punten weten te behalen en mochten een mooie prijs in ontvangst nemen. Drie leerlingen van onze school; we zijn supertrots op jullie! Van harte gefeliciteerd.

Voorleesontbijt

Voorleesontbijt

Wie o wie zou er komen voorlezen? Wat spannend. Het bleek mevrouw Iris Meerts te zijn, de burgemeester van Wijk bij Duurstede. Ze droeg haar ambtsketen, een heel bijzondere ketting die alleen de burgemeester mag dragen. Zij is het hoofd van de politie, brandweer en de boa’s. Een drukke maar heel leuke baan. Gelukkig had ze ook nog tijd voor onze school want ze kan heel mooi voorlezen! ?

Thema: lente

Thema: lente

De kinderen hebben veel geleerd over de lente. Het weer speelde een mooie rol tijdens de verschillende lessen. Het ene moment scheen de zon, het andere moment lag er sneeuw buiten. We hebben ook ervaren hoe hard het kan waaien in de lente. Dat je de ene dag zonder jas naar buiten kan en de andere dag met je winterjas. De spreekwoorden april doet wat hij wil en maart roert zijn staart kwamen goed van pas. De kinderen hebben proefjes gedaan met tulpen, witte tulpen in gekleurd water. Ze waren helemaal verbaasd dat de tulpen helemaal van kleur veranderden. We hebben ook een tulp ontleed en de verschillende onderdelen goed kunnen bekijken. Op de gang stond een prachtige bloemenwinkel waarin de kinderen bloemen konden kopen en verkopen. Op spelenderwijs bezig zijn met tellen en geld. De kinderen hebben genoten van het prachtige thema.