Als verdieping op het project van onze eigen 3D printer ging groep 7-8 op dinsdag 3 juli jl.  naar ‘Makerslab’ en ‘Oceanz’ in Ede. Daar kregen zij meer informatie over het printen met een 3D printer. Ook mochten ze zelf aan de slag met een lasersnijder en met virtual reality. Iedereen mocht met de lasersnijder zelf een naamplaatje snijden uit een stuk plastic en zijn of haar naam schrijven in virtual reality.

Deze dag mochten zij ook een kijkje nemen bij een bedrijf dat professioneel met 3Dprinters werkt. Noëlle Smit en Nienke Leppink: ‘Er lagen allemaal voorwerpen op ons te wachten toen we daar aankwamen. Er waren hakken, tassen, nep-schedels, protheses, beeldjes en een soort autootjes. We kregen een kijkje bij de 3D printers, die kostten wel 1.000.000 euro! Die printers maken het product op een andere manier dan wij dat doen. Wij werken met PLA-filament. Zij werken met een poeder, waar de brander steeds een laadje in smelt en zo het product gevormd wordt. Het was super leuk om te zien en een super bijzondere ervaring.’

De groep kan nu zelf nog beter aan de slag met de eigen gebouwde 3D printer. Ze weten meer over de programma’s en de mogelijkheden. Iets met eigen ogen zien maakt toch meer indruk dan het horen en zien vanaf het schoolbord. Veel dank aan Makerslab en Oceanz voor deze bijzondere ochtend!