OUDERS

School

Je bent hier: home | ouders

Een school zonder ouders is ondenkbaar

Samen zijn we verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kind. Daarom is een optimaal contact tussen leerkrachten en ouders erg belangrijk!

Naast de contacten die ouders hebben met leerkrachten d.m.v. bijvoorbeeld het startgesprek, voortgangsgesprekken, huisbezoeken, zijn ouders ook onmisbaar bij inzet in de school. Ouders helpen o.a. bij lezen, handvaardigheid en projecten. Verder ook bij allerhande taken zoals schoonmaken van materiaal, assisteren bij schoolreizen, feesten of excursies.

We werken op school met klassenouders. Deze ouders wisselen ieder jaar en worden door de groepsleerkrachten benaderd voor deze taak.

De “klassenouder” verricht hand en span diensten voor de leerkracht en neemt binnen de ouderhulp een belangrijke plaats in, maar ook zij kunnen dit niet zonder hulp van andere ouders. We streven naar een optimaal contact tussen ouders en leerkrachten. We voelen ons samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze leerling, uw kind.