Voor de meivakantie hebben de kinderen enthousiast aan het thema bouwen gewerkt. We begonnen met een mooi boek “Kom uit die kraan!”. De kinderen hebben allerlei opdrachtjes uitgevoerd en werden zo zelf ook een echte bouwer. Opdrachten waren bijvoorbeeld: bouw alleen (maar soms ook samen) van blokken of Kapla een huis (met verdiepingen), knutsel een hijskraan, ontwerp je eigen huis en bouw of teken na.

In de werkplaats konden we met gereedschap, overalls en helmen goed aan de slag. De echte gevaarlijke plekken (zoals de tentoonstelling van echt gereedschap en de bouwhoek op de gang) waren afgezet met het daarvoor bedoelde rood-witte lint. Omdat alle kinderen zo goed hebben mee gedaan is er een uitstapje naar de bouwplaats tegenover de school georganiseerd. We werden ontvangen door bouwer Kees die een interessante  rondleiding door de bouw gaf met als afsluiting een kijkje in de keet.

Al met al een super geslaagd bouw-project!