De afgelopen weken hebben we in de klas gewerkt over het thema ‘beroepen’. We zijn begonnen met de vragen: Wat is een beroep? Wat wil je later worden? De kinderen wisten al snel wat ze wilden worden later: brandweerman, politie, fee, prinses, stratenmaker, juf en nog veel meer. In de klas hebben we opdrachten gemaakt rondom het thema, liedjes gezongen en we hebben een gevangenis en brandweerauto geknutseld.

We hebben bezoek gehad van de tante van Levy, zij is een politieagente. Ze vertelde over de politie, wat ze allemaal doen bij de politie. Ze had een aantal foto’s meegenomen van o.a. een politiecel en het politiebureau. Buiten stond de auto al op de kinderen te wachten. Alle kinderen mochten in de politieauto kijken en kregen ook te horen hoe hard de sirene gaat.

De moeder van Mirthe kwam vertellen over lesgeven op een school voor blinde kinderen. Ze legde uit dat de kinderen niks kunnen zien, maar wel letters leren en spelletjes spelen. Eerst mochten de kinderen met de handen voor de ogen door de klas lopen om te ervaren hoe het was om niks te kunnen zien. Daarna mochten een paar kinderen een spel spelen voor blinde kinderen. Eerst een blinddoek om daarna rollen met een dobbelsteen. Je moest voelen wat je voelde, vervolgens moest je het juiste blokje erbij zoeken. Tot slot vertelde ze over letters in braille. Ook blinde kinderen kunnen leren lezen, maar dan op een andere manier dan wij.

De vader van Lars kwam vertellen wat een kok allemaal doet. Hij had allemaal ingrediƫnten meegenomen om een pastasaus te maken. Alle kinderen mochten een stukje deeg door de pastamachine halen. De heerlijke pasta slierten werden gekookt en daarna lekker opgegeten. Mmm, dat was lekker.

De moeder van Thijs werkt in een kaaswinkel en kwam vertellen wat ze daar allemaal doet. Ze had een grote kaas meegenomen om te laten zien hoe een kaas er eerst uitziet voordat ie in stukken is gesneden. Alle kinderen mochten een stukje kaas proeven gemaakt van koemelk en geitenmelk. Mmm, dat was lekker.

De vader van Liz werkt bij de brandweer en kwam met een echte brandweerauto een bezoekje brengen aan de school. Alle kinderen vonden het geweldig. Het leukste was even spuiten met de brandweerslang. Ze hebben het er nog dagen over gehad.

De foto’s van deze bezoekjes kunt u vinden op de site bij foto album.

Iedereen bedankt voor de leuke verhalen!