We zijn met de hele klas in een raket gestapt om een reis door de ruimte te maken. We zijn nog maar net op reis en hebben al heel veel dingen geleerd. De kinderen weten al een aantal planeten, zoals Mars deze is rood door het vele ijzer, Jupiter, Venus, Saturnus en de zon die is heel heet. Ze hebben de aarde geschilderd, je hebt veel blauw nodig omdat er veel water op de aarde is. Het huisje op de gang hebben we omgetoverd tot een raket of ruimtestation. De kinderen kunnen hun fantasie gebruiken als ze in het huisje spelen. Er zijn ook al veel moeilijke woorden voorbij gekomen, zoals asteroïden, ruimtestation, astronaut en nog veel meer. In de zandtafel hebben we een maanlandschap gemaakt met stenen, ruimte voertuigen. We kunnen nog genoeg ontdekken en gaan nog even verder met onze reis door de ruimte.