De herfst is alweer in volle gang buiten. De kinderen vinden het fantastisch om te zien hoe de bladeren verkleuren en daarna op de grond vallen. Aan het begin van het thema hebben we een herfstwandeling gemaakt in het bos. De kinderen hebben mooie herfstspulletjes gevonden en verzameld. Met deze spulletjes hebben we mooie herfstschilderijen gemaakt. In de herfst bak liggen kastanjes waar de kinderen mee kunnen tellen en wegen. Na een lesje van Wijzneus over slakken, hebben de kinderen zelf een slag gemaakt met vouwblaadjes. De slakken kruipen nu nog gezellig op het raam rond. Het thema hebben we afgesloten met een mooie voorstelling. De voorstelling zat vol met liedjes, versjes en dansjes op muziek van Vivaldi.  De kinderen hebben weer een heleboel dingen geleerd en ontdekt over de herfst en zijn dieren.