De afgelopen weken hebben we gewerkt aan een aantal verschillende onderwerpen. Met onderbouwd hebben we gewerkt over ‘boeken’. Dunne, dikke, grote en kleine boeken bekeken. Verschillende boeken: atlas, prentenboeken, informatieboeken. We hebben ook geleerd hoe een verhaal opgebouwd is. Wie, wat en waar vragen beantwoord bij een verhaal. We hebben geleerd dat je van letters een woord kunt maken, en heel veel woorden achter elkaar dat dat een zin is.

De kinderboekenweek ging over reizen. We zijn naar de ruimte gereisd en hebben een raket gevouwen met gestempelde sterren. Tijdens de kapla opdracht hebben we geleerd om ‘samen’ een raket te maken. De kinderen moesten om de beurt een blokje neerleggen. De eindresultaten waren prachtig. Tijdens de kinderboekenweek hadden we ‘de geheime voorlezer’ op bezoek. Familieleden kwamen een boekje voorlezen, het was ‘een geheim’, omdat niemand wist wie er zou komen. De kinderboekenweek werd afgesloten met een tekenwedstrijd en een voorleeswedstrijd.