De afgelopen weken was het kinderboekenweek. Het thema En toen …, wij zijn met de kinderen terug naar de ridders en kastelen gegaan. De kinderen hebben veel geleerd over de tijd van toen. Dat ridders mooie schilden en helmen hebben en jonkvrouwen prachtige jurken en hele hoge hoeden. De kinderen hebben geleerd hoe je met blokken een prachtig kasteel kunt bouwen. We zijn ook bezig geweest met inhoud, hoeveel past er in een glas en hoeveel ml is dat dan? We hebben veel woorden geleerd, nar, zwaard, jonkvrouw, luit, vlag en nog veel meer. Met deze woorden hebben we gerijmd en in stukjes gehakt en weer geplakt. De kinderen hebben genoten van het prachtige kasteel, waarin ze even terug in de tijd konden gaan. Het was een prachtig thema. Na de herfstvakantie gaan we verder met het thema ‘herfst’.