Sinterklaas is alweer een tijdje in het land. De kinderen zijn er helemaal vol van, vol spanning volgen we de ontwikkelingen bij het Sinterklaas journaal. De klas en school zijn helemaal in sinterklaas sfeer. De kinderen kunnen zich verkleden als sint of piet in het huisje op de gang. Daar worden ook pakjes ingepakt, samen leren ze hoeveel papier je nodig hebt, hoeveel plakband en hoe pak je nu iets in. Er staat ook een hele grote bak met echte pepernoten, na grondig handen wassen en afdrogen kan er gespeeld worden met de pepernoten. Wegen, hoeveel passen er in een bakje, laten rollen door een buis. Super leuk om te doen, het ruikt heerlijk en er is er niet eentje opgegeten, knap hoor! De kinderen ontdekken met de methode onderbouwd, dat er verschillende soorten schaduw zijn, wat je allemaal kunt met papieren pietjes en een lamp. Hoe wordt chocola gemaakt? Welke soorten zijn er allemaal? Heb je meer chocola als je een M krijgt? Of zijn ze allemaal even zwaar? We zijn het allemaal aan het onderzoeken en leren. De kinderen hebben een boot, een sinterklaas en nog veel meer geknutseld. Nog een paar dagen en dan komt Sinterklaas op school, hopelijk heeft hij zijn schoenen weer gevonden.