We zijn alweer 2 weken bezig met de het nieuwe thema: winter. Beetje jammer dat er geen sneeuw ligt, dat zou het nog echter maken. Maar ondanks het ontbreken van de sneeuw, leeft het thema erg bij de kinderen. We hebben ontdekt dat er ook in de winter vogels zijn buiten. Kinderen vertelden dat ze thuis een vetbol in de tuin hebben hangen. De kinderen hebben een mooie vogel geprikt en een vetbol gemaakt. Deze prachtige gekleurde vogels hangen in de klas.

In de klas zijn we bezig met een winterhoek, er hangen sjaals, handschoenen en mutsen. Samen bedenken ze prijzen en andere kinderen kunnen de spullen weer kopen. Ook meten we met de sjaals en sorteren we de handschoenen op kleur of maat. De handschoenen hebben we ook gebruikt om het verkort tellen te oefenen, 2,4,6, … . Dit kan ook heel goed met sokken. Arie de kanarie draagt een warme sok, als muts, omdat het toch wel koud is in de lettervilla.

Bij winter hoort ook warm / koud. Wanneer is iets koud of warm? Hoe voelt dat? Hoe meet je temperatuur? Allemaal interessante vragen die we gaan onderzoeken met warm en koud water, ijsblokjes en nog veel meer. In de winter staat de zon erg laag overdag, dit levert mooie schaduwen op. De kinderen vonden het leuk om te ontdekken wat je allemaal met schaduw kunt doen. We werken nog even door aan dit thema in de klas. We hopen op een paar vlokjes sneeuw, dat zou een mooie afsluiting van het thema zijn.