Persbericht 3D printer

07-03-2018, 07:28 | Van de redactie

LANGBROEK Samen met je klas een heuse 3D-printer bouwen. Hoe cool is dat? De leerlingen van groep 7/8 van openbare basisschool Piet de Springer in Langbroek doen mee met de 3Dkanjers experience. Een project waarmee de school aansluit bij wat de toekomst aan vaardigheden vraagt.

Het enthousiasme onder de leerlingen is groot. Eigenlijk al vanaf het moment waarop het project bekend werd gemaakt, vertelt schooldirecteur Jeanette Brinksma. “De kinderen reageerden enthousiast en zitten vol ideeën. Leuk om te zien dat de ‘doeners’ ook meteen opveren.”

BOUWEN Het is dan ook een bijzonder project. Afgelopen maandag kregen de kinderen een inspirerende introductie door Remco Liefting van 3Dkanjers. Eerder al woonden leerkrachten een workshop bij. De komende weken gaan de leerlingen de printer zelf in elkaar zetten. “Op die manier leren ze de techniek achter het apparaat kennen”, zegt Brinksma. “En hopelijk voelen ze zich dan ook verantwoordelijk voor de 3D-printer.”

TEKENEN Na het bouwproces wordt de printer gecontroleerd, en kunnen de leerlingen via 3D tekenprogramma’s, zoals Tinkercad, ermee aan de slag. Ook staat er een bezoek op het programma bij een bedrijf dat met een 3D-printer werkt.

TECHNOLOGIE Het project past perfect bij het onderwijs dat de school voor ogen heeft. Naast een stevige basis op het gebied van rekenen, taal en wereldoriënterende vakken, steeds meer onderzoekend en coöperatief leren. Met daarbij nadrukkelijk ook aandacht voor technologische ontwikkelingen.

TOEKOMST De kleine, veilige school hecht aan vernieuwing. “Juist omdat de kinderen zich zo veilig en betrokken voelen, kunnen ze zich ontwikkelen, komen talenten tot bloei. Door steeds meer onderzoekend te leren en samen te werken, zijn ze actief met de stof bezig en doen ze veel kennis en vaardigheden op. Wij bereiden ze graag voor op de wereld van morgen.”